Acasă Actualitate Institutul Regional de Oncologie din Timişoara a primit aprobare. Proiect de 1,5...

Institutul Regional de Oncologie din Timişoara a primit aprobare. Proiect de 1,5 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie din Timişoara au fost aprobaţi de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Naţional, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, proiectul, în valoare de 1,5 miliarde de lei, aprobat pentru finanţare din PNRR, va cuprinde: şase săli de operaţie, radioterapie, laborator de medicină nucleară, centru de transplant medular şi celule stem.

Unitatea sanitară nou construită va avea 250 de paturi şi va deservi întreaga regiune de vest, precizează MS.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timişoarei, la ieşirea spre Cenad, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş. În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din clădire.

În 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a realizat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara.

La începutul acestui an unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de vest, Institutul Regional de Oncologie de la Timișoara, a fost selecționat în vederea finanțării prin PNRR.

Comentarii

comentarii