Acasă Actualitate Întârzieri la recalcularea indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici și urmașii lor. Alina...

Întârzieri la recalcularea indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici și urmașii lor. Alina Gorghiu pune întrebări la Ministerul Muncii

929
DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane au sesizat faptul că se întârzie verificarea dosarelor pentru recalcularea indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici, impusă de Legea 159/2019, scrie Alina Gorghiu, senator de Timiș, pe pagina sa de Facebook. Drept urmare, aceasta, fiind și printre inițiatorii legii amintite, pune întrebări Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

„Am primit multe apeluri în ultimele zile, pe aceeași temă: se întârzie recalcularea indemnizațiilor pentru foștii deținuți politici și urmașii lor, potrivit Legii 159/2019. Mai multe persoane, știind cât de implicată am fost pentru a li se acorda celor enunțați măsuri reparatorii, mi-au sesizat că dosarele depuse la casele de pensii nu sunt lucrate cu celeritate”, scrie Gorghiu pe Facebook.

Senatoarea amintește că agențiile de plată trebuie să se pronunțe asupra cererii de stabilire a calității de beneficiar și a indemnizației lunare în termen de 90 de zile de la data înregistrării cererii, lucru care acum nu se întâmplă. Mai mult, aceasta cere ministerului și să fie anunțate câte cereri au fost primite și soluționat.

„În calitate de senator de Timiș, unde sunt mulți urmași a celor persecutați politic în regimul comunist, precum și în calitate de inițiator al Legii 159/2019, voi face demersuri să lămurim rapid situația. În acest sens, voi transmite o adresă către Ministerul Muncii, pentru a avea o imagine corectă a numărului de solicitări primite, a dosarelor soluționate, precum și a celor aflate în analiză și de cât timp au fost depuse”, își încheie Alina Gorghiu postarea.

În adresa pe care urmează să o trimită miercuri ministerului, în atenția  chiar a ministrul Raluca Turcan, senatoarea de Timiș cere inclusiv prezentarea situației pe județe. „Având în vedere speța expusă și ținând cont de prevederile legale în vigoare, vă solicit respectuos să îmi comunicați, pentru fiecare județ în parte, situația dosarelor depuse în acest sens, câte dintre acestea au fost soluționate, câte sunt în analiză și de cât timp”, se încheie mai exact adresa trimisă ministerului de Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii