Acasă Special Întoarcerea teroristului

Întoarcerea teroristului

DISTRIBUIȚI

srsCel mai mare terorist din istoria României, Omar Hayssam, a devenit bunic în penitenciar și are toate șansele să devină străbunic. Condamnarea sa este atât de consistentă, încât omul nu mai are nimic de pierdut. Și vrea să spună tot. Numai că autoritățile nu prea vor să audă. A venit o televiziune și a spart gheața.
Dezvăluirile lui Omar Hayssam sunt incendiare. Vorbește despre milioane date unor înalți demnitari politici din România pentru ca aceștia să facă trafic de influență. Sau pur și simplu sunt bani dați sub șantaj. Una dintre cele mai mari averi postdecembriste s-a topit. Demnitari hrăpăreți au pus mâna pe toate asset-urile. Ce spune, în esență, Omar Hayssam?
El afirmă cu subiect și predicat că a dat bani, direct și indirect, sume uriașe, unor demnitari PDL. Pentru ca aceștia, la putere fiind, să îi asigure o relativă imunitate. Asta s-a întâmplat până să fi devenit el, vezi Doamne, cel mai mare terorist din istoria României. Apoi, lansat într-un picaj extrem de periculos, de tip kamikaze, Omar Hayssam vorbește depre Traian Băsescu. Și confirmă supozițiile multor ziariști de investigații și analiști. Și anume că “Profesorul”, apelativ întâlnit atât de frecvent în stenogramele discuțiilor lui cu procurorul de caz, Ciprian Nastasiu, este Traian Băsescu. Președintele de atunci al României. Dar ce se discuta în acele stenograme? Se vorbea nici mai mult, nici mai puțin despre extragerea de după gratii a lui Omar Hayssam. Ceea ce, până una, alta, s-a și întâmplat.
Asemenea afirmații, într-un stat care se pretinde a fi de drept, ar trebui să aibă urmări. Stenogramele există. Sunt obținute de Serviciul Român de Informații. Sunt cât se poate de reale. Sunt desecretizate. Există și Omar Hayssam. Pus la păstrare pentru mulți ani. Și cu memoria încă intactă. Mai ales că are și însemnări. Există și procurorul Ciprian Nastasiu. În prezent, avocat. Omul, la rândul lui, a scris într-o carte lucruri extrem de grave despre Traian Băsescu, relația lui cu acesta și raporturile dintre Traian Băsescu, cât era președinte, și lumea interlopă. Există, evident, și Traian Băsescu. Și alți martori. Sau complici. Cum este faimosul doctor Yassin. “Preacinstitul doctor”, cum l-a denumit public Traian Băsescu. Prin urmare, sunt create toate condițiile pentru a deschide o anchetă. Pentru ca procurorii să lămurească aceste secrete tenebroase. Și aș mai vedea, în paralel, încă o anchetă. O anchetă despre anchetă. O anchetă la capătul căreia să aflăm cine și de ce a ascuns adevărul și cum se explică faptul că dezvăluirile procurorului Nastasiu nu au fost, până în prezent, cercetate de autoritățile române. Din această perspectivă, întoarcerea teroristului ar trebui să se lase cu urmări.

Sursa; CorectNews – http://www.corectnews.com/social/intoarcerea-teroristului

Comentarii

comentarii