Acasă Actualitate Inventatorul Remi Rădulescu – premiat cu Aur la Geneva, dar ignorat în...

Inventatorul Remi Rădulescu – premiat cu Aur la Geneva, dar ignorat în România

DISTRIBUIȚI

remi-radulescu-620x264Remi Rădulescu, un inventator de 57 de ani din Timişoara, este unul dintre românii care au participat anul acesta la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva şi care s-au întors acasă cu 28 medalii, dintre care 18 de aur.

Invenţia sa – un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor în cazul producerii unui seism puternic – a fost distinsă cu o medalie de aur şi două premii speciale. Astfel, şi-a înscris în palmares a opta medalie de aur obţinută numai în cadrul acestei competiţii. Dar cele peste 40 de premii pe care le-a obţinut de-a lungul timpului şi în cadrul altor concursuri nu i-a dus pe linia de producţie a unei mari companii nici măcăr una dintre numeroasele sale invenţii.
Lucrările inginerului timişorean au obținut, la şase ediţii ale prestigiosului Salon de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva, medalii de aur şi premii speciale. Invenția premiată anul acesta este una nu foarte costisitoare. Pentru a produce un singur exemplar, ar fi nevoie doar de câteva sute de euro. Invenţia sa a fost apreciată de juriu pentru că funcţionează independent de o sursă de curent electric spre deosebire de ventilele clasice care devin nefuncţionale în cazul unui seism. În plus, s-a dovedit un dispozitiv de o mare precizie şi având costuri de producţie mici, în cazul în care o companie va fi interesată de invenţia sa.
”Avem aici un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor. Da, în acest moment gazul este întrerupt, această forță, această bilă în mișcare creează un impuls mecanic și dispozitivul închide trecerea gazelor spre zonele afectate de cutremur”, a declarat Remi Rădulescu. Din păcate, nici o companie de gaze din România nu a fost atrasă de mecanismul creat de inventatorul premiat. Nici această invenție și nici altele nu stârnesc interesul oficialităților românești. Inginerul timișorean caută acum investitori străini pentru a-și vinde ideile altor țări!
Absolvent al Institutului Politehnic şi al Universităţii de Ştiinţe Economice, Rădulescu spune că este pasionat de invenţii încă de când era tânar, dar nu a găsit timp pentru asta decât mai târziu. Astfel, prima sa invenţie a realizat-o în 2002. Este vorba despre o baterie solară care încălzeşte apa pentru consumul menajer, care s-a bucurat de mare succes şi pe care o comercializează şi astăzi. Odată pornit pe acest drum, timişoreanul a mai inventat un concentrator parabolic, un sistem portabil detector exhaustor pentru gaze, un distilator solar cu recuperator de căldură, o instalaţie pentru tăiat sloiuri de gheaţă, precum şi o instalaţie pneumatică pentru scuturat pomii, dispozitive premiate în mai multe rânduri în cadrul saloanelor de invenţii de la Geneva, Nurenberg şi Bruxelles, dar şi la alte concursuri interne şi internationale. Pasionat de sport, Rădulescu a inventat şi două jocuri – Hipball şi Rembal -, pentru primul dintre acestea primind prima sa medalie de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2010.

 

Comentarii

comentarii