Acasă Actualitate Investiţii finalizate pe strada Brâncoveanu, la apă şi canalizare, în Timişoara

Investiţii finalizate pe strada Brâncoveanu, la apă şi canalizare, în Timişoara

315
DISTRIBUIȚI

Un proiect major de investiţii din surse proprii ale Aquatim a fost reprezentat, anul acesta, de lucrările de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă din Timişoara din zona Brâncoveanu. Lucrările au fost corelate cu modernizarea sistemului de canalizare, pe aceleaşi tronsoane, lucrări finanţate, de data aceasta, din fonduri europene. Programul a cuprins străzile Constantin Brâncoveanu, porţiunea dintre Bulevardul 16 Decembrie 1989 şi Ciprian Porumbescu, şi Romulus, porţiunea dintre Constantin Brâncoveanu şi Alexandru Odobescu. Pe strada Constantin Brâncoveanu, lucrările au demarat în martie 2010 şi au fost finalizate în luna septembrie a anului curent. Au fost reabilitaţi circa 500 m de reţea de apă. În prezent, se lucrează la refacerea tramei stradale, programul de modernizare a zonei fiind mai amplu, incluzând şi alte reţele utillitare. În aceeaşi zonă, pe strada Romulus, lucrările la reţelele de apă, pe o lungime de 550 m, sunt aproape de final. Au fost executate conductele şi branşamentele de apă şi s-au efectuat spălări ale conductelor.

În zona Piaţa Crucii – Memorandului, reţeaua de apă se reabilitează pe următoarele tronsoane: Memorandului tronson 1, între Sava Petrovici – Piaţa Adamachi, şi Memorandului tronson 2, între Feldioara – Independenţei şi Piaţa Crucii, între Bd. 1 Decembrie şi Bd. Mihai Viteazul. Lungimea totală a reţelelor reabilitate este de 1 033 m. În această zonă, la sfârşitul lunii septembrie s-a finalizat reabilitarea reţelei de apă în Piaţa Crucii şi pe tronsonul 1 de pe strada Memorandului. Sunt în derulare lucrările de refaceri carosabil la tronsonul 2 de pe strada Memorandului.

O altă lucrare de investiţii realizată din surse proprii ale Aquatim SA, din programul anului 2010, este cea de pe strada Anul 1848, unde au fost reabilitati 610 m de conductă şi 74 branşamente, lucrare în curs de finalizare.

În ce priveşte modernizarea sistemului de canalizare, la sfârşitul lunii octombrie, au fost finalizate lucrările de reabilitare de pe strada Brâncoveanu, pe tronsonul dintre Ciprian Porumbescu – Bd. 16 Decembrie, unde s-au realizat 503,3 m conductă DN 900 mm, 12 cămine de vizitare, 44 racorduri şi 14 guri de scurgere. Pe strada Romulus, la finalul lunii octombrie, lucrările erau în desfăşurare şi s-au pozat 297,55 m conductă DN 800 mm, s-au montat 8 cămine de vizitare, 20 racorduri şi 9 guri de scurgere. În Piaţa Crucii şi pe strada Memorandului, canalizarea este finalizată. Se lucrează la refacerile sistemului rutier. La finalul lunii noiembrie lucrările de pe ambele loturi vor fi finalizate.

Aquatim face în fiecare an investiţii pentru modernizarea infrastructurii de apă şi de canalizare, pentru înlocuirea conductelor vechi şi neperfomante, acolo unde apar frecvent defecte. Sunt astfel vizate creşterea confortului cetăţenilor, reducerea cheltuielilor de exploatare şi a pierderilor de apă.

Comentarii

comentarii