Acasă Politica Ion Răducanu pleacă într-o nouă aventură politică. Alături de un europarlamentar ex-PSD...

Ion Răducanu pleacă într-o nouă aventură politică. Alături de un europarlamentar ex-PSD a creat Alternativa pentru Democraţie

1139
DISTRIBUIȚI

După ce a renunţat la existenţa politică din UNPR, unde nu s-a mai înţeles cu Gabriel Oprea, timişoreanul Ion Răducanu nu a putut sta prea mult în afara fenomenului politic şi a pus bazele unui nou partid, unul creat ca o alternativă pentru ceea ce oferă viaţa politică acum. Alături de el e un alt fost PSD-ist, Cătălin Ivan, europarlamentar, care s-a supărat pe partid şi a devenit independent.

Timişoreanul Răducanu e preşedinte executiv, iar Ivan preşedinte plin a formaţiunii pe care chiar el a înregistrat-o la tribunal.

„Avem aici un candidat tânăr şi de viitor la funcţia de preşedinte al României, care va atrage cele mai multe voturi la alegerile din 2024. Este un nou partid, o alternativă la actualele partide politice, care au dus ţara în haos, timp de 30 de ani. Am plecat din UNPR în martie, am încercat să construim un nou partid, al patrioţilor, pentru care suveranitatea şi dragostea de ţară sunt mai presus decât orice. M-am întâlnit  cu Cătălin Ivan, îl cunoşteam de când eram în PSD, înainte să mă dea Ilie Sârbu afară”, a declarat, vineri, la Timişoara, Ion Răducanu.

Caracterizarea acordată de experimentatul politician e susţinută şi de colegul său mai tânăr, Cătălin Ivan

„E o alternativă la actuala clasă politică, vrem un nou mod de a face politcă, mult mai transparent, cu oameni bine pregătiţi, la noi de bază e performanţa. Meritocraţia e la baza Alternativei pentru Demnitatea Naţională. ADN e un partid suvernaist, pro european. Ne propunem recuperarea istoriei, suntem un partid conservator, susţinem valorile creştine şi familia. Tot ce vom face va fi în această direcţie”, a declarat Ivan.

El anunţă că va candida în 2024 la funcţia supremă în stat, acel an fiind unul al renaşterii politice, în opinia sa, pentru că atunci vor fi alegerile locale, parlamentare, europarlamentare şi cele pentru preşedinte, toate în acelaşi an.

Ivan pare să fi intrat deja în campania electorală de peste cinci ani, el se războieşte cu Klaus Iohannis, actualul şef de stat, considerat răul actual absolut din politica românească actuală, dar un rău care până atunci nu va mai fi de actualitate, pentru că va fi dus la bun sfârşit şi un eventual al doilea mandat.

„Iohannis a câştigat alegerile cu sloganul România lucrului bine făcut. Aceasta la el e să nu faci nimic, jumătate de an a stat la Miami. Acum ne vorbeşte de România normală. (…). Eu când mă uit la el îl pot vedea doar în şlapi, cu cămaşă înflorată pe plajă la Miami”, a spus Ivan.

După ce s-a ales cu o plângere penală din partea Autorităţii Electorale Permanente, pentru că ar fi adus semnături false, trase la xerox, pentru susţinerea candidaturii sale la funcţia de preşedinte, tânărul europarlamentar a ripostat cu aceiaşi armă şi a depus o altă plângere penală împotriva AEP. Aceasta va asigura şanse egale pentru toată lumea spune Ivan.

„Vă anunţ că am depus o plângere penală împotriva AEP. De azi se numără toate semnăturile, şi cele ale lui Iohannis, şi cele ale lui Dăncilă şi cele ale lui Diaconu. O să vedeţi că Iohannis va avea doar 200.000 din cele 2,2 milioane depuse. Toţi cei 14 candidaţi trebuie să beneficieze de aceleaşi conditii la AEP”, a mai declarat Ivan.

Comentarii

comentarii