Acasă Actualitate ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului – în mijlocul credincioșilor ucraineni din Lugoj

ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului – în mijlocul credincioșilor ucraineni din Lugoj

DISTRIBUIȚI

Din încredințarea părintelui patriarh Daniel, ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului a efectuat o vizită pastorală la parohia ortodoxă ucraineană din Lugoj, dependentă de Vicariatul ortodox ucrainean de la Sighetu Marmației.

De dimineață, ierarhul a fost întâmpinat după cuviință de preoții slujitori Timotei Anișorac, consilier eparhial, Petru Rosoca – protopopul ucrainean de Lugoj, Ionuț Furdean – protopopul  român al Lugojului, preotul paroh Ioan-Virgil Brotnei și alți părinți slujitori de la parohiile ucrainene din județele Timiș și Caraș-Severin.

Răspunsurile liturgice au fost date în comun de corul credincioșilor și credincioaselor de la parohiile din zonă.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Vasile Mareniuc, care va fi preot paroh la parohia Petroasa Mare.

La finalul sfintei Liturghii, părintele mitropolit Ioan a tâlcuit pilda fiului risipitor, rânduită a se citi în duminica a doua a Triodului. Chiriarhul a stăruit îndeosebi asupra înțelesurilor pocăinței și a modului în care și noi ne-o putem însuși.

Părintele protopop Petru Rosoca a mulțumit  Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântare și Înaltpreasfințitului părinte mitropolit Ioan pentru participare, adresând totodată un cuvânt de felicitare noului hirotonit în treapta diaconiei. După perioada de practică liturgică, acesta va fi hirotonit în treapta preoției. 

Vizita înaltpreasfinției sale, părintelui mitropolit Ioan, efectuată nu la mult timp după par

Comentarii

comentarii