Acasă Actualitate ISJ, Prefectura, USAMVB și CJT organizează Festivalul educației din Timiș. Iată cum...

ISJ, Prefectura, USAMVB și CJT organizează Festivalul educației din Timiș. Iată cum puteți participa!

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Timiș, Consiliul Județean Timiș, USAMVB Timișoara, CJRAE Timiș, Asociația Elevilor din Timiș și Consiliul Județean al Elevilor Timiș organizează, în perioada 30 mai-3 iunie a acestui an, TeamEdu – Festivalul educației din Timiș.

Pe parcursul Festivalului, activitățile vor avea un impact major în abordarea copilului și a stării sale de bine, în modificarea percepției familiei, a comunității asupra școlii, dar și a școlii asupra familiei.

Pe parcursul celor cinci zile vor fi organizate un târg al ofertei educaționale a liceelor timișene, un altul al ofertei universitare, spectacole, ateliere destinate copiilor, părinților, dar și cadrelor didactice, workshopuri de consiliere și orientare în carieră, activități ludice și de loisir, competiții sportive.

Ultima zi va fi destinată Conferinței TeamEdu, în cadrul căreia ni se vor alătura speakeri valoroși, specialiști în educație, dar și părinți ai copiilor din Timiș, implicați în viața școlii.

În viziunea noastră, TeamEdu înseamnă echipa pe care întreg Timișul o poate face pentru a susține școala, copiii. TeamEdu înseamnă incluziune, șanse egale. Înseamnă atât promovarea performanței, cât și conștientizarea importanței progresului.

Poate însemna că ne mândrim cu o echipă de robotică, dar și cu un copil nevăzător care a câștigat o olimpiadă, sau cu ansamblul folcloric al unei școli din rural. Poate însemna că ne ajută să-i dăm viață profesori, actori, muzicieni, medici, judecători, mame casnice, liceeni și studenți, familii care au copii la școală sau nu, companii agricole sau giganți industriali. Important e să fim împreună!

Pentru copii! În acest sens, deschidem apelul public de voluntariat pentru organizarea și desfășurarea activităților spre comunitate. Cadre didactice, familiile copiilor/elevilor, ONGuri, instituții și institute cu rol și/sau impact în educație, asociații culturale, studenți etc. se pot alătura proiectului nostru.

Sperând în implicarea întregii comunități, primim cu drag propuneri de activități sau alte forme de sprijin pentru organizarea și desfășurarea Festivalului TeamEdu pe adresa de email educatiepermanenta.tm@gmail.com, în atenția doamnei inspector Nadia Baloteanu, până la data de 7 mai 2022 – îndeamnă organizatorii.

 

Comentarii

comentarii