Acasă Eveniment Isterie într-o comună din Banat. Sătenii au crezut că un girocopter din...

Isterie într-o comună din Banat. Sătenii au crezut că un girocopter din care a ieşit un praf alb îi infectează intenţionat cu SARS-COV-2

359
DISTRIBUIȚI

A fost fierbere mare în comuna Marga din Caraş-Severin. După ce oamenii de aici au văzut trecând pe deasupra localităţii un aparat zburător care a lăsat în urmă un praf alb, mulţi au intrat la idei. Pe reţelele sociale s-a răspândit repede zvonul că cineva vrea să-i infecteze intenţionat cu SARS-COV-2. Misterul s-a lămurit, între timp. Praful era parafină. O substanţă inofensivă folosită de piloţii acrobatici în timpul spectacolelor aeriene.

Sunt imaginile care au băgat în sperieţi sătenii din comuna Marga, din Caraş-Severin. Praful alb care rămâne în urma aparatului de zbor a fost corelat imediat de localnici cu numărul tot mai mare de cazuri de Covid.

Convinşi că cineva vrea să-i îmbolnăvească intenţionat, oamenii au urcat filmuleţele pe Facebook şi şi-au avertizat consătenii să fie vigilenţi.

 

În realitate, praful alb este inofensiv. O spune chiar pilotul girocopterului care a trecut prin dreptul comunei.

”Este ulei parafinat special pentru aviaţie. El se dă în show-uri de mitinguri aviatice, demonstratii aviatice. Dacă aş fi vrut să dau cu Covid sau as fi fost mână în mână cu Bill Gates sau cine cum îi spune pe Facebook… cel care dă cu aşa ceva nu dă ziua în amiaza mare,” a declarat, pentru observatornews.ro, Neagoe Petru, proprietarul aparatului de zbor.

Pilotul spune că praful a ieşit accidental din aparatul de zbor. La final, oamenii au înţeles că de fapt nimeni nu a vrut să le facă rău.

Parafina folosită în show-urile aviatice nu este toxică. Zborul pilotului a fost aprobat de autoritățile aeronautice și de controlorul de zbor al Aeroportului Caransebeș.

Comentarii

comentarii