Acasă Actualitate Iulius Town, partener principal Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană: sâmbătă –...

Iulius Town, partener principal Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană: sâmbătă – spectacol unic cu drone

DISTRIBUIȚI

Din acest weekend, Timișoara devine unul dintre orașele simbol ale Europei, fiind a doua metropolă din România care primește titlul de Capitală Europeană a Culturii. Manifestările au început, iar timp de trei zile vor avea loc o varietate de evenimente inaugurale în mai multe zone din oraș. O parte dintre acestea se vor desfășura la Iulius Town, unul dintre partenerii principali ai Timișoara 2023. Spectacol de lumini cu 150 de drone, dar și momente artistice vor completa atmosfera efervescentă de la Iulius Town. Situat într-o zonă ușor accesibilă, la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului, ansamblul mixed-use este un loc preferat deja de timișoreni pentru a-și petrece timpul liber. 

Încă de la inaugurare, Iulius Town a devenit parte din comunitatea timișoreană, fiind un catalizator între publicul larg și evenimentele educativ – culturale, iar susținerea Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023 este un pas firesc în relația de simbioză creată între public și proiect.

Acces gratuit la District23 The Showcase și Sound of Light 

În parcul Iulius Gardens va avea loc, sâmbătă și duminicăDistrict 23, un eveniment pilot, unde mai mulți artiști naționali și locali vor performa. În prima zi, pe 18 februarie, la Iulius Town va avea loc și un spectacol de lumini inedit – Drone Light Show, iar 150 de drone vor survola cerul în tandem, creând pentru spectatori un joc de lumini inedit, dar și imagini dinamice. District 23 este un concept creat de Flight Festival, Vest Fest și Magnetic Festival.

Circuitul evenimentelor din cadrul Timișoara 2023, continuă și în interiorul Iulius Town, unde se desfășoară proiectul de debut al Asociației Imago Dei. În cadrul Sound of Light, două pianine pictate și iluminate de artiști plastici din Timișoara și Arad, urmărind motto-ul oficial al Timișoara 2023 – „Shine your light”, sunt expuse în zona Atrium și Intersport. Sâmbătă și duminică, elevi ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, dar și alți pianiști cu background-uri diferite vor „lumina” prin talentul lor, în intervalul orar 13.00 – 19.00.

Comentarii

comentarii