Acasă Cultura James Bluemel, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING, vine la Timișoara

James Bluemel, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING, vine la Timișoara

321
DISTRIBUIȚI

ROMANIANS ARE COMINGSeria de televiziune ROMANIANS ARE COMING difuzata de CHANNEL 4 în Marea Britanie a creat controverse și reacții în rândul compatrioților noștri care-și duc traiul în Anglia. Situația a escaladat cu demonstrații în fața sediului televiziunii britanice, implicarea ambasadei României și replici de anvergură în media din patrie. Asociația Documentor l-a invitat în Timișoara pe James Bluemel, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING și, în premieră în România, va proiecta integral seria în cadrul acțiunii OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015.
Vineri, 24 aprilie începând cu ora 10:00, în sala ovala a City Business Centre Timișoara, va fi organizat simpozionul “IMAGINE ȘI PREJUDECATĂ”. În prezenta lui James Bluemel, autorul controversatei serii de televiziune ROMANIANS ARE COMING, difuzata pe Channel 4, într-o dezbatere alături de reprezentanți ai societății civile, analiști media, politicieni, presă și profesioniști din domeniul audio-vizualului va fi abordată tema imaginii României peste hotare în fața prejudecăților, stereotipurilor și realității.
În aceeași zi începând cu ora 20:00, în premieră în România va fi proiectă integral seria “ROMANIANS ARE COMING”. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri și va avea loc la Centrul cultural Ambasada.
O zi înainte, joi 23 aprilie, OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015 debutează cu o seară dedicata filmului documentar care abordează într-o anumită măsură fenomenul muzical. Sub titlul EURO PUNKO VIZIUNE, se vor proiecta în premieră în Timișoara trei filme documentare cu PUNK, cu VIZIUNE, cu câțiva EURO, despre unele personaje care au parte de eșec, altele care au parte de succes și unele care încă n-au parte de nimic. De la ora 18:00 în prezența autorului OGNJEN GLAVONIĆ se va difuza ZIVAN MAKES A PUNK FESTIVAL, Serbia, 2014. urmat de la ora 20:00 de HIJACKING EXIT, România, 2015. în prezenta autorului FLAVIUS BĂICAN. De la ora 21:00 se va proiecta THE PUNK SYNDROME, Finlanda, 2012. Nimeni nu bănuia în perioada când filmul participa și câștiga premii la festivaluri că trupa care este subiectul filmului avea să devina reprezentanta Finlandei la EUROVISION 2015. Proiecțiile sunt urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri li vor avea loc la Centrul Cultural Ambasada.
Toate evenimentele sunt deschise publicului larg, iar intrarea este liberă. Evenimentul este susținut de Centrul Național al Cinematografiei și Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii