Acasă Actualitate La Dudeştii Noi se va moderniza întreaga reţea de joasă tensiune

La Dudeştii Noi se va moderniza întreaga reţea de joasă tensiune

140
DISTRIBUIȚI

Operatorul ENEL a inclus în planul de investiţii pe anii 2020 – 2021 reabilitarea şi modernizarea întregii reţele de joasă tensiune din comuna Dudeştii Noi.

Pentru aceasta, a fost depusă la primărie cererea pentru emiterea certificatului de urbanism din partea ENEL Distribuţie, în vederea demarării investiţiei. Proiectul cuprinde înlocuirea tuturor cablurilor electrice existente cu cablu torsadat pe o lungime totală de 15 km şi nu vor mai fi diferenţe de tensiune în

reţea, va creşte capacitatea de distribuţie pentru noi consumatori şi vor scădea avariile datorate păsărilor, pomilor sau vremii.

Localnicii s-au plâns adesea la primărie de repetatele întreruperi de curent ale ENEL, dar şi de diferenţele mari de tensiune din reţea faţă de standard.

Odată cu realizarea investiţiei, se vor scoate la limita de proprietate toate contoarele care au rămas în interiorul curţilor, se vor schimba şi anumiţi stâlpi de tensiune deterioraţi, se vor separa circuitele de iluminat public de restul reţelei, printr-un nou cablu torsadat separat şi se vor realiza şase puncte de aprindere în loc de trei câte sunt acum, spun reprezentanţii primăriei.

Lucrărilor vor începe la toamnă şi se vor termina într-un an.

Comentarii

comentarii