Acasă alegeri locale 2012 La Lugoj, procesul electoral s-a desfăşurat normal

La Lugoj, procesul electoral s-a desfăşurat normal

DISTRIBUIȚI

Conform listelor electorale, la urne trebuiau să se prezinte 41.141 de persoane, în condiţiile în care, conform recensământului de anul trecut, în Lugoj trăiesc doar 37.709 persoane, număr care cuprinde şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, care nu au drept de vot
Lugojenii s-au prezentat la urne pentru a-şi desemna reprezentanţii în structurile administraţiei publice locale. Din cei 41.141 de alegători înscrişi pe listele electorale (conform recensământului de anul trecut, în Lugoj trăiesc doar 37.709 persoane, număr care cuprinde şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, care nu au drept de vot), la cele 32 de secţii de votare din Lugoj şi satele aparţinătoare, Tapia şi Măguri, până la ora 17 s-au prezentat la urne 11.864 persoane (28,83%). Conform declaraţiilor preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, pe raza municipiului procesul electoral s-a desfăşurat normal, deşi în multe secţii de votare numărul ştampilelor a fost mai mic decât cel al cabinelor de vot, încetinind, astfel, procesul electoral. Micile nereguli privind existenţa afişelor şi a panourilor electorale în apropierea secţiilor de votare au fost trecute cu vederea. La urne s-a prezentat chiar şi un… cetăţean turmentat. Acesta a vrut să voteze în jurul orei 9, la secţia nr.10, din cartierul IC Drăgan, dar nu a reuşit pentru că a avut actul de identitate expirat. Un incident mai puţin plăcut s-a petrecut chiar în cadrul Biroului Electoral de Circumscripţie Lugoj, unde UNPR a rămas fără reprezentant, deoarece Claudiei Mureşan i s-a făcut rău şi a ajuns de urgenţă la spital. Dintre pacienţii internaţi în spitalul lugojean, 27 de persoane (care au domiciliul în Lugoj) şi-au manifestat dorinţa de a vota şi au făcut cereri scrise pentru urna mobilă. Pentru aceştia, cele 16 secţii de votare unde bolnavii au domiciliul (secţiile nr. 2, 3, 5, 6, 10, 12, 14, 15, 17, 19, 21, 22, 23, 26, 28, 30) au trebuit să trimită urnele mobile.

Boldea a votat pentru continuitate

Francisc Boldea, primarul în funcţie şi candidatul USL pentru un nou mandat, a votat la ora 9, în Secţia nr. 12, de la Grădiniţa de pe strada Libertăţii. Acesta a venit la secţia de votare însoţit de soţie, de fiu şi de noră. După ce a introdus buletinele în urne, Boldea a declarat că a votat pentru continuitate. „Am votat cu gândul de a continua proiectele începute şi cu gândul la acest drept pe care-l avem fiecare dintre noi, care ar trebui să fie şi o obligaţie a fiecăruia. Fiind şi unul dintre candidaţi, doresc ca ceea ce am început în urmă cu patru ani să continue. Dar aceasta depinde de cetăţeni şi, de aceea, fiind şi o zi frumoasă, invit pe toţi lugojenii să meargă la vot”, a declarat Francisc Boldea.

Dardu Atanasiu a votat „cu gândul la lugojeni, care merită mai mult”

În jurul orei 9,30, a votat şi Nicolae Marcel, candidatul PRM la funcţia de primar al Lugojului, iar candidatul PP-DD, Dardu Atanasiu, a votat în jurul orei 11. La intrarea în secţia nr. 6, Atanasiu s-a întâlnit cu deputatul PSD Sorin Stragea şi cu Francisc Boldea, contracandidatul său de la USL, cu care a dat mâna şi s-a îmbrăţişat. După ce a votat, candidatul PP-DD a declarat că a votat „cu gândul la lugojeni, care merită mai mult decât s-a făcut până acum în Lugoj”.

Fărcăgeanu a votat „pentru ducerea la bun sfârşit a tot ceea ce merită lugojenii”

Adrian Fărcăgeanu, candidatul PDL la funcţia de primar al Lugojului, a votat la ora 13, la secţia nr. 6, de la Şcoala nr. 4. Fărcăgeanu a fost însoţit de soţie şi de câţiva colegi de partid. „Am votat pentru implementarea programului economic pe care l-am propus, dar şi pentru ducerea la bun sfârşit a tot ceea ce merită lugojenii pe plan economic, social şi cultural”, a spus Fărcăgeanu, menţionând că „fiecare candidat are şansa lui”.

 

Comentarii

comentarii