Acasă Actualitate La mulţi ani, ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului!

La mulţi ani, ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului!

680
DISTRIBUIȚI

A socoti binele făcut de Mitropolitul Ioan al Banatului oamenilor şi comunităţii zonei pe care o păstoreşte ar însemna să numeri boabele de grâu din nisip. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române din Banat s-a implicat în prea multe acte de binefacere pentru a le socoti. De la ajutorarea unor persoane individuale aflate în nevoi până la construirea de adăposturi pentru familii cu copii fără acoperiş deasupra capului ori drumuri făcute la Bucureşti, dovedindu-se a fi probabil, cel mai prolific mediator căruia îi datorăm grăbirea unor semnături de care depindeau proiecte necesare Timişoarei sau chiar imaginea de frăţietate interconfesională pe care le-a arătat-o oficialilor europeni veniţi aici, în demersul Capitalei Culturale Europene 2021.

Săptămâna trecută, când s-a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de refacere a faţadei Operei Naţionale Române din Timişoara, Mitropolitul Ioan al Banatului a întrebat cu multă fermitate cine dă banii, de unde vin şi de unde mai pot veni ajutoare financiare. Deşi obiectivul ar trebui terminat în doi ani, suntem aprope siguri că va fi gata în septembrie 2020, când ÎPSS Ioan a anunţat că Timişoara va deveni Capitala tinerilor ortodocşi din întreaga lume, iar Piaţa Operei va trebui să arate impecabil.

Pentru timişoreni, pentru bănăţeni, cuvântul dat de ÎPSS Ioan a devenit o semnătură care girează orice promisiune făcută.

Compasiune şi fermitate, blândeţe şi onoare, dragoste frăţească şi inteligenţă, toate se împletesc în sufletuil Părintelui Mitropolit al Banatului, ÎPSS Ioan.

Mitropolitul Ioan este vrednic de toată recunoştinţa noastră şi pentru că a adus liniştea în Biserica noastră bănăţeană, a păstrat tradiţia bănăţeană şi nu a alterat structura slujbelor, i-a lăsat pe enoriaşi în matca lor.

Să ne trăiţi întru mulţi ani, ÎPS Voastră, Ioan Mitropolit al Banatului!

Comentarii

comentarii