Acasă Actualitate La români, frica de spital este mai mare decât cea de COVID-19

La români, frica de spital este mai mare decât cea de COVID-19

550
DISTRIBUIȚI

Românii par să se teamă mai tare de vizita la spital decât de infectarea cu coronavirus. Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de o organizaţie din domeniul sănătăţii. Studiul explica şi de ce aproape jumătate dintre români au acasă un stoc consistent de medicamente pentru gripă şi răceală.

70% dintre respondenți au spus că se tem mai degrabă de faptul că ar putea ajunge să fie internați într-un spital decât de riscul de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce jumătate dintre cei care au răspuns chestionarului au spus că se tem de consecințele pe care eventuala infectare cu coronavirus le-ar putea avea asupra stării lor de sănătate ulterioară.

30% dintre românii chestionați au spus că se tem că ar putea lipsi asistența medicală în momentul în care s-ar îmbolnăvi, așa că și-au cumpărat și medicamente. Jumătate dintre cei care au răspuns chestionarului au acasă medicamente pentru viroze și gripe, însă medicii atrag atenție să nu le folosească fără să consulte specialistul.

80% dintre cei care au răspuns au declarat că au încredere în sfaturile medicilor, iar 30% cred că în următorul an viața va reveni la normal.

SUrsa: observator.tv

Comentarii

comentarii