Acasă Eveniment La Timişoara se face justiţie cu picioarele

La Timişoara se face justiţie cu picioarele

DISTRIBUIȚI

Infractor deosebit de periculos, scos de sub urmărirea penală în ciuda tuturor evidenţelor…
Caz de necrezut, la Timişoara. Un infractor deosebit de periculos, cu multe antecedente, este scos de sub urmărirea penală de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Poliţiştii au lucrat jumătate de an la caz, au făcut un dosar beton, dar totul a fost în zadar. Cătălin Gârda (35 de ani), din Buziaş, este un adevărat perciol public. Sub protecţia mai multor identităţi false, acesta a făcut tot ce i-a trecut prin cap. De la înşelăciune, la furt calificat, fals material în acte oficiale şi uz de fals. În acest moment, infractorul din Buziaş se află, cel mai probabil, în Italia. Bărbatul cercetat pentru patru capete de acuzare scapă miraculos de urmărirea penală, iar dosarul se transformă într-unul cu autor necunoscut.

Şase luni de muncă, năruite de un procuror

Cătălin Gârda a închiriat, la începutul lui 2008, sub un nume fals, o maşină din Timişoara şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut. Acelaşi bărbat, la sfârşitul lui 2007, a furat o altă maşină din Timişoara. Amândoi păgubiţii l-au identificat după fotografii pe autor. Acesta nu va ajunge, probabil, niciodată în faţa instanţei pentru aceste fapte. Procurorul timişorean Viroica Flucsă a decis să se spele pe mâini în cazul său. Surse din apropierea anchetei spun că procuroarea şi-ar fi motivat neoficial gestul invocând că acest caz nu ar fi fost acceptat de prim-procuror. „Este frustrant ce s-a întâmplat. Am lucrat şase luni la acest caz şi consider că am făcut un dosar cu probe mai mult decât suficiente. Am rămas blocat. Am fost la Buziaş, de mai multe ori, am făcut mai multe expertize, inclusiv cea grafologică. Acelaşi infractor a încercat să dea un tun şi la bancă. După trei ani ne-au restituit dosarul de la parchet”, ne-a declarat agentul-şef Zoltan Angyal, omul care s-a ocupat de „Cazul Cătălin Gârda”.

Revoltător…

Avocatul firmei de închiriei maşini „ţepuite” de Cătălin Gârda în 2008 susţine că acest caz este de-a dreptul revoltător. „Raportat la starea de fapt, rezoluţia este revoltătoare. Clientul meu dă maşina cuiva în chirie, este păcălit, îl recunoşate pe făptaş, dar procurorul zice că nu poate stabili dacă acela este sau nu autorul infracţiunii şi transformă dosarul în unul cu autor necunoscut. Este revoltător, problema este la Parchet. Vom ataca rezoluţia la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar dacă ni se respinge, vom înainta dosarul la Judecătroia Timişoara”, ne-a declarat avocatul Adrian Gociu. Ilara rezoluţie de scoatere de sub urmărire penală a procurorului Viroica Flucsă şi trecera dosarului la A.N. pare caraghioasă în mai multe puncte. „Din probele administrare  nu se poate concluziona că învinuitul este autorul faptelor penale sesizate, neexistând nicio probă directă  din care să rezulte că învinuitul este autorul faptelor, întreg materialul probator bazându-se pe recunoşterile după planşele foto efectuate de părţile vătămate. (…) în această situaţie se dispune scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului şi disjugerea cauzei în vederea continuării cercetărilor faţă de A.N. sub aspectul infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, fals material în acte oficiale şi uz de fals”, se arată în rezoluţia dată de Viorica Flucsă.

Comentarii

comentarii