Acasă Actualitate La Timișoara continuă lupta cu cancerul. Celule care pot recunoaște și distruge...

La Timișoara continuă lupta cu cancerul. Celule care pot recunoaște și distruge tumori

DISTRIBUIȚI

Specialiștii de la OncoGen (Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului) Timișoara lucrează în laborator la construcția unor celule care ar putea distruce cancerul. Natural killer este numele celulei care va fi îndreptată spre formațiunile tumorale și care va lupta cu acestea pentru a duce cancerul în cartea de istorie.

La Timișoara se fac experimente cu celulele natural killer, care pot recunoaşte şi distruge specific anumite tumori. Cercetătorii de la OncoGen au reușit să tipărească 3D tumorile maligne, în cadrul proiectului dedicat imunoterapiilor în cancer (CAR NK, care au fost implantate șoarecilor modificaţi genetic pentru a evalua eficienţa imunoterapiei personalizate cu celule natural killer.

„Celulele tumorale au fost și ele modificate genetic, așa încât șoarecii pot fi observați prin transtumorare vii fiind, unde anume sunt celulele tumorale, dacă se mișcă. Acest model este foarte util pentru că le vom administra celule natural killer modificate genetic pentru a vedea dacă ele recunosc celule tumorale transplantate de noi”, a spus doctorul Virgil Păunescu, coordonatorul OncoGen.

Comentarii

comentarii