Acasă Actualitate La un an de la aprobarea SF-ului pentru noua bază sportivă de...

La un an de la aprobarea SF-ului pentru noua bază sportivă de pe Mircea cel Bătrân, a început și demolarea construcțiilor vechi

DISTRIBUIȚI

În 2022, pe 23 februarie, consilierii locali din Timișoara au aprobat studiul de fezabilitate pentru noua bază sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân, care ar urma să fie ridicată în locul celei vechi existente. A trecut un an, iar pe 13 martie, viceprimarul Cosmin Tabără, responsabilul pe partea de sport, anunță că începe demolarea construcțiilor existente. Ce-i drept, între timp a fost demolat gardul care reprezenta un real pericol pentru trecători.

Cât despre licitația pentru execuție, tot acesta spune că încă nu a fost lansată, dar ar urma să fie „în scurt timp”. Valoarea totală a lucrării era estimat, anul trecut, la 6,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Printre altele, pe parcela de 9.000 de metri pătrați ar urma să fie construite, pe lângă terenul de fotbal de 90×57 de metri, și o nouă clădire administrativă cu vestiare și o sală multifuncțională, dar și un teren de tartan pentru handbal și baschet și o pistă de atletism.

„A început demolarea construcțiilor de la baza sportivă situată pe str. Mircea cel Bătrân. Sunt construcții dezafectate, practic un focar de infecție pentru orașul nostru. Un loc care ani de zile a fost și cu riscuri, dar, din fericire, ne-a ferit Dumnezeu de întâmplări tragice.

Anul trecut, a fost demolat gardul, acum avem autorizația de construcție și pentru restul clădirilor. Panoul electric improvizat este elocvent pentru a descrie ce e acolo, la fel ca mizeria din spatele acestor clădiri… Vom scoate la licitație, în scurt timp, construcția unei baze de pregătire modernă pe același spațiu”, anunță luni, 13 martie, viceprimarul Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii