Acasă Cultura Lansarea celor trei cărți ale prof. Viorica Bălteanu a trezit un interes...

Lansarea celor trei cărți ale prof. Viorica Bălteanu a trezit un interes foarte mare iubitorilor de cultură

DISTRIBUIȚI

Lansarea celor trei cărți semnate de prof.univ.dr. Viorica Bălteanu, la sediul revistei Orizont a Uniunii Scriitorilor din Timișoara, din Piața Sf. Gheorghe, 1, et. 1 Timișoara, a trezit un interes foarte mare cititorilor de beletristică, ei venind în număr foarte mare, la sfârșitul săptămânii.

Este vorba de romanul DOMNIȚA VALAHĂ, cartea album de artă INDICELE  DREPT  PENIȚĂ, precum și proaspătul volum bilingv de versuri PRIER  CU  FUNIGEI.

La eveniment a participat și eurodeputata Maria Grapini, o mare iubitoare de cultură, chiar ea publicând mai multe cărți.

Prof. Bălteanu a explicat: ”O triadă cu coperte! Cu mare întârziere datorată, în principal, lungului de tristă amintire moment COVID-19, azi, la cenaclul ORIZONT, mi-au fost prezentate trei volume: romanul DOMNIȚA VALAHĂ și albumul de artă Gheorghe Văleanu INDICELE DREPT PENIȚĂ (aflate la ediția a II-a), culegerea bilingvă de versuri PRIER CU FUNIGEI/ APRILE DAI FILI VAGANTI DI RAGNO”.

Au vorbit despre triada citată Nina Ceranu, Adrian Dinu Rachieru, Vasile Bogdan. Emoționant a citit trei poezii Rodica Pop. Despre autoare, au vorbit doamna europarlamentar Maria Grapini, scriitorul și editorul Ioan David, plasticianul Andrei Florin Băncilă, ilustratorul copertei în culoarea frunzișului fraged, scriitoarea și realizatoarea radio și TV Veronica Balaj. Alexandru Crețescu ne-a delectat cu un moment muzical fermecător (chitară clasică).

”Mulțumesc, și aici, numerosului public prezent, câțiva din iubitorii de cultură urmărind evenimentul, fără a mai fi aflat locuri pe scaune”, a subliniat prof. Bălteanu.

 

 

Comentarii

comentarii