Acasă Actualitate Liceul timișorean care a dat doi laureați cu Nobel strălucește din nou...

Liceul timișorean care a dat doi laureați cu Nobel strălucește din nou – Foto

DISTRIBUIȚI

Liceului „Nikolaus Lenau” din Timişoara, unde au învăţat Herta Muller şi Stefan Hell, doi şvabi bănăţeni laureaţi cu Nobel, pentru literatură, respectiv chimie, a fost ani buni în şantier. Faţada clădirii a fost acoperită mult timp de un mash. 
 
Au fost realizate două licitatii de execuţie (primul șantier s-a deschis în 2012), însă în ambele cazuri firmele contractante au intrat în insolvenţă, iar contractele au fost reziliate. 
 
În sfârșit, în septembrie 2019, a fost publicat pe SAEP licitația de execuţie pentru “reabilitarea faţadelor, restaurarea porţii, montarea pavajului şi alte lucrări conexe”. 
 
Din fericire n-au mai existat probleme, iar lucrăile au fost terminate cu bine. Schelele exterioare au fost date jos la începutul anului, însă lucrările au trebuit continuate în interior.  
 
În anii 1878 – 1879 se construieşte actuala clădire pe locul vechiului teatru comunal şi fosta primărie rasciană. Noul edificiu a fost construit după planurile arhitectului Johan Reiber pe vechea bază folosindu-se şi unii pereţi din clădirea teatrului. 
 
În vechea clădire a concertat Franz Liszt, a dirijat Johann Strauss – fiul, iar poetul Mihai Eminescu a participat la prezentarea unor spectacole.
 
Sursa Foto Facebook/ Nikolaus Lenau Lyzeum

Comentarii

comentarii