Acasă Actualitate Licitaţii publice mai stricte şi construire de parcări subterane, la Timişoara

Licitaţii publice mai stricte şi construire de parcări subterane, la Timişoara

431
DISTRIBUIȚI

Câteva hotărâri de consiliu adoptate marţi, 30 noiembrie, de Consiliul Local Timişoara, vor schimba în bine unele aspecte ale dezvoltării oraşului. 

Un proiect de hotărâre iniţiat de social-democraţii Sorin Grindeanu, Traian Stoia şi Radu Ţoancă, schimbă modul în care de acum vor fi organizate licitaţiile publice pentru investiţii în Timişoara.

 Astfel, de acum înainte, orice licitaţie organizată de primărie pentru lucrări de drumuri, apă-canal etc. vor avea în caietele de sarcini o formulă clară pentru desemnarea firmei câştigătoare. “Trebuiau fixate reguli clare, nu schimbate caietele de sarcini în funcţie de licitaţie. În plus, va conta certificatul de bună execuţie. Acesta era acordat şi până acum de Primăria Timişoara, însă până acum nu conta”, spune viceprimarul Sorin Grindeanu. Astfel, de acum, lipsa certificatului de bună execuţie penalizează cu 25% societatea respectivă pe perioada unui an. 
 
Parcări supra şi subterane
 
În urmă cu ani buni, consilierii municipali ai Timişoarei aprobau prin vot un proiect de hotărâre care stabilea că 20 de locaţii publice din Timişoara vor fi concesionate pentru realizarea de parcări sub sau supraterane. Cert este că, de atunci, nicio astfel de parcare nu s-a realizat. Există doar o investiţie începută în Piaţa 700 şi discuţii despre o parcare în apropierea Stadionului Dan Păltinişanu. “ADP-ul nu va mai fi intermediar în aceste proiecte. Spaţiile vor fi concesionate în urma unor licitaţii şi construirea parcărilor se va putea realiza mult mai uşor”, spune acelaşi Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş. Acesta se declară mulţumit şi de faptul că proiectele de hotărâre legate de Telpark au fost scoase de pe ordinea de zi a plenului din această săptămână şi spune că reprezentanţii ADP au procedat greşit când au extins zona de taxare Telpark înainte ca acest lucru să fie decis în cadrul Consiliului Local Timişoara. 
 

Comentarii

comentarii