Acasă Economic Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de...

Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din vestul țării

1360
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori din vestul României, Alexandru Bercea, a semnat actele, prin Imotrust Arad, cel mai mare dezvoltator industrial din zona de vest a României, prin care vinde retailerului german Lidl un nou teren.

Imotrust Arad face parte din grupul Imotrust al lui Alexandru Bercea. Tranzacția, anunțată din primăvară de Profit.ro, vizează un teren de peste 13.700 metri pătrați din județul Arad.

Luna trecută, Lidl a semnat un contract imobiliar și cu proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români. De asemenea, la începutul anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro, Lidl a cumpărat un teren în Oradea de la dezvoltatorul imobiliar Arcvia Minerva din Arad, deținut de Imotrust Partners Management din grupul Imotrust, tranzacție de aproape 2 milioane de euro. Arcvia Minerva este fosta fabrică de textila Asco din Bacău, cumpărată în 2008 de către Imotrust Arad pentru 6,1 milioane de euro, într-un moment în care terenurile fabricii valorau circa 12 milioane de euro.

Alexandru Bercea, creditat cu o avere de peste 40 milioane euro, este considerat cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului, deținând companiile Alber Holding și Imotrust.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

Comentarii

comentarii