Acasă Actualitate Lions şi Rotary vor acţiuni comune, de anul viitor

Lions şi Rotary vor acţiuni comune, de anul viitor

DISTRIBUIȚI

Cluburile elitiste din Timişoara îşi dau mâna pentru a face faţă crizei
Cele două cluburi elitiste vor să facă, pentru prima oară, câteva acţiuni caritabile comune. “Frăţia” a fost anunţată înainte de o acţiune caritabilă, pentru copii bolnavi de HIV-SIDA, organizată de clubul Lions Tymes 2006, al doilea club de acest fel după ce Lions Club Timişoara a fost lansat în 1994.

Mai puternici împreună…

“Sunt convins că, de anul viitor sau chiar mai repede, vom avea mai multe acţiuni comune cu cei de la Rotary. Ne apropie mai multe lucruri decât ne despart. Acţiunile caritabile nu trebuie să se afle într-o concurenţă acerbă”, a spus, ieri, Radu Mihăescu, preşedintele clubului Lions Tymes 2006. Rotarienii sunt de acord şi, poate pentru prima dată în România, cele două cluburi vor lupta pentru binele celor mai puţini norocoşi, braţ la braţ. “Am mulţi prieteni la Lions. Nu cred că criza mondială este cea care ne uneşte, mai presus de orice este un zâmbet de la un om care, până mai ieri, credea că viaţa nu mai are sens pentru el. Împreună vom avea cu siguranţă un succes mai mare decât separat”, susţine şi Aliakbar Barmayoun, preşedintele Rotary Club Timişoara.

Calculatoare pentru copii infectaţi cu HIV

Până la prima acţiune comună, cele două cluburi se întrec în acţiuni caritabile pe cont propriu. Cei de la Lions vor organiza vineri, la hotelul Lido din Timişoara, “Balul florilor de mai”. Este o acţiune caritabilă în care se vor strânge fonduri pentru 40 de calculatoare destinate tinerilor timişeni infectaţi cu virusul HIV în spitale. “Vrem să le aducem o mică bucurie celor care au fost infectaţi cu temutul virus HIV, fără a avea nici cea mai mică vină. Ne-am gândit să le cumpărăm calculatoare care să fie conectate la Internet şi aceşti copii să nu mai fie atât de singuri”, spune Radu Mihăescu, preşedintele clubului Lions Tymes 2006. Banii necesari vor fi adunaţi în urma unei licitaţii organizate de membrii clubului. Obiectele de artă care vor fi scoase la vânzare au fost donate tot de către membrii Lions Tymes 2006. În Timiş există 60 de copii care au fost infectaţi cu HIV în spitale. 40 dintre ei vor avea, cât de curând, calculatoare.

Comentarii

comentarii