Acasă Actualitate Lions Iris și Facultatea de arte a UVT au prezentat câștigătorii celei...

Lions Iris și Facultatea de arte a UVT au prezentat câștigătorii celei de-a XV-a ediții a concursului Filoarte/ Focus on Fashion

DISTRIBUIȚI

Marți, 16 aprilie, la galeria Mansarda a Facultății de Arte a Universității de Vest Timișoara, a avut loc vernisajul expoziției Filoarte XV – Focus on Fashion și premierea câștigătorilor înscriși în competiția ediției de anul acesta.

Astfel, publicul a putut admira creații reprezentative ale studenților, ale masteranzilor și ale doctoranzilor de la Facultatea de Arte si Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Curatorii expoziției au fost Andreea Palade Flondor, Andreea Pleșa, Mihaela Vișovan, iar coordonatorii proiectelor sunt Andreea Palade Flondor, Sandra Chira, Cristina Lazăr, Eugenia Riemschneider, Corina Mutu și Andreea Pleșa.

Proiectul FiloArte, organizat de Clubul Lions Iris Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Arte si Design – UVT, își propune să sprijine tinerii artiști și designeri și să-i promoveze în cadrul unui eveniment dedicat lor. 

În fiecare an, FiloArte prezintă lucrări ale studenților din diferite domenii ale artelor vizuale, anul acesta accentul căzând pe designului vestimentar.

Clubul Lions Iris Timișoara a fost reprezentat de dr. Simona Vișoiu, care a vorbit despre proiectele Clubului și despre semnificația evenimentului FiloArte și a înmânat premiile studenților. Din partea Facultății de Arte și Design a luat cuvântul conf. dr. Andreea Palade Flondor, coordonatoarea studenților înscriși la concurs. 

Câștigătorii celei de-a XV-a ediții a concursului Filoarte/ Focus on Fashion sunt: Gregor Erin-Beatrice (locul 1), Panescu Georgiana-Daria (locul 2), Pascalau Claudiu-Raul (locul 3) si Negru Andrada-Bianca (locul 3), studenți la Facultatea de Arte și Design. Premiile câștigătorilor, precum și diplomele și cărțile oferite participanților la concurs au fost sponsorizate de Clubul Lions Iris. 

Expoziția poate fi vizitată până în data de 12 mai, la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din cadrul UVT (Str. Oituz nr. 4).

Înființat în anul 2009, Clubul Lions Iris este implicat în diferite activități în sprijinului comunității și susține proiecte educative și culturale. Mai multe informații despre evenimentele organizate de Clubul Lions Iris se găsesc pe pagina:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010001610495

Comentarii

comentarii