Acasă Administraţie Locuitorii județului și-au votat proiectele favorite din bugetul participativ al CJ Timiș

Locuitorii județului și-au votat proiectele favorite din bugetul participativ al CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Cele mai multe voturi acordate în cadrul bugetului participativ lansat de Consiliul Județean Timiș au fost atrase de proiectul ”Județul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă”. Au mai fost doar alte două proiecte care au depășit mia de voturi exprimate, ”Înființare centru de recuperare pentru minorii cu adicții”, respectiv ”Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad”.

S-a încheiat o nouă etapă în proiectul din acest an al CJ Timiș. Trei proiecte au depășit mia de voturi obținute, iar cel referitor la realizarea la Moșnița Nou, ”Județul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă” a atras cele mai multe, adică 2023 de voturi.

„Proiectul propus are ca și concept îmbinarea progresului tehnologic cu promovarea turismului cultural la nivelul județului Timiș, prin amenajarea unui parc tematic în care sunt amplasate machete în miniatură a celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice ale județului Timiș, motivând astfel vizitatorii să plănuiască și să întreprindă o călătorie sau o vacanță de valoare istorică și culturală”, se arată în descriere. Este unul dintre cele mai scumpe, se solicită 1,38 milioane de lei.

Al doilea proiect ca și popularitate a fost ”Înființare centru de recuperare pentru minorii cu adicții”, acesta a strâns 2023 voturi.

”Centru de dezintoxicare pentru minori care să deservescă atât județul Timiș cît si județele arondate. Centrul va funcționa ca un centru medico-psihologic, cu un număr minim de 20 de paturi. Acest Centru se va adresa băieților, urmând ca în viitor să se construiască și unul pentru fete. În cadrul Centrului copiii vor beneficia pe lângă îngrijirea medicală și de diferite psihoterapii, dar și recuperare motrică și senzorială, nutrițională. Având în vedere că acești copii vor petrece cel puțin 3 luni în Centru vor avea nevoie să aibă acces la învățământ. Serviciile medicale vor fi decontate prin CAS, la fel și serviciile de psihoterapie și kinetoterapie. În cadrul Centrului vor fi angajați medici de psihiatrie pediatrică, asistenți medicali, infirmieri și îngrijitori conform legislației în vigoare”, e descrierea proiectului. Se solicită 500.000 de lei, proiectul a primit 1736 de voturi.

Ultimul proiect ”peste o mie” este ”Parc tematic Lunca Mureșului – Cenad”.

”Prin acest proiect dorim să punem pe harta turistică a județului Timiș Parcul Natural Lunca Mureșului din zona Cenad, așa cum se întâmplă cu partea din zona Arad. În această zonă se pot organiza activități turistice ecologice, de la închiriere biciclete, caiace, canoe, etc. până la excursii turistice, plimbări călare; Dorim să organizăm și ateliere de educație ecologică pentru copii și nu numai”, e descrierea proiectului, pentru care s-au primit 1113 voturi și se solicită 212.000 lei.

Comentarii

comentarii