Acasă Cultura Lost tapes – muzica pierdută și regăsită a anilor ’90, lansare, la...

Lost tapes – muzica pierdută și regăsită a anilor ’90, lansare, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Efervescența creativă dată de contextul socio-politic al anilor ’90 descătușa dorințe și definea idealuri, unele exprimate prin muzică. S-au lansat atunci artiști talentați, au luat naștere trupe de rock alternativ și s-au înregistrat demo-uri rămase până acum doar în arhivele caselor de producție ale vremurilor sau în arhivele personale ale muzicienilor.

Proiectul Lost tapes – muzica pierdută și regăsită a anilor ’90 – își propune să recupereze recuperăm acea bucată valoroasă pentru scena muzicală, relevantă deopotrivă în identitatea locală a Timișoarei, și s-o ofere publicului într-un material discografic de colecție ce va fi lansat vineri, 25 februarie, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Timișoara.

Piese ce nu au avut șansa să apară pe un disc se vor regăsi pentru prima dată pe un triplu disc de vinil din care vor face parte următorii artiști:

AIM, Arpad Kajtar, Baraka, Confuz, COROZIV, Daniel Silvian Petre
De comun accord, Era Ticalasilor, Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmarescu, Oranj, Screaming Heads și Scrum.

Lansarea discului de vinil face parte dintr-un eveniment mai amplu, desfășurat la Casa Tineretului, în serile de 25 și 26 februarie, între orele 19.00 și 22.00, atunci când melomanii se vor bucura și de expoziție de afișe ale evenimentelor din anii ’90 (arhivă Ovidiu Hrin și Horațiu Fâra); proiecția filmului documentar Swamp City (regie Ovidiu Zimcea și Bogdan Pușlenghea); concert al formației Burning Table; discuții cu artiștii ce apar pe disc, moderate de scriitorul și jurnalistul Mimo Obradov.

Proiectul a luat naștere la inițiativa lui Emil Biebel (fondator Viniloteca), este dezvoltat în parteneriat cu asociația Noi Re-Creăm și Muzicon, și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Mai multe detalii regăsiți pe pagina de facebook a asociației Noi Re-Creăm.

 

 

 

Comentarii

comentarii