Acasă Actualitate Lovitură pentru primarul Nicolae Robu. Trotinetele electrice ar putea fi interzise pe...

Lovitură pentru primarul Nicolae Robu. Trotinetele electrice ar putea fi interzise pe drumurile publice

690
DISTRIBUIȚI

Cele 25 de trotinetele electrice cumpărate de Primăria Timișoara ar putea fi interzise. Polițiștii de la rutieră iau în calcul modificarea Codului Rutier pentru o categorie de vehicule, scrie g4media.ro. Direcţia de Poliție Rutieră a precizat posesorii de trotinete electrice nu ar trebui să circule pe drumurile publice. Pe de altă parte, polițiștii rutieră anunță că analizează „oportunitatea” modificării Codului Rutier pentru a reglementa circulația trotinetelor electrice.

Asta pentru că, „pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepţia celor trase sau împinse cu mâna, şi a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, şi să poarte plăcuţe cu număr de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni şi conţinut prevăzute de standardele în vigoare. Astfel, se constată că vehiculele exceptate de la obligaţia înmatriculării/înregistrării sunt enumerate limitativ în cadrul legal în vigoare, trotineta electrică neregăsindu-se printre acestea”.

Mai mult decât atât, polițiștii rutieri spun că trotinetele electrice nu pot fi considerate mopede. Potrivit definiţei actuale a mopedului, trotinetele electrice, deşi se pot circumscrie condiţiilor tehnice prevăzute pentru aceasă categorie de vehicul, „întrucât NU sunt prevăzute cu un loc şezând, NU pot fi supuse omologării şi prin urmare, nici înregistrării ori înmatriculării anterior punerii în circulaţie. În ceea ce priveşte regulile de circulaţie pe care conducătorul unei trotinete electrice trebuie să le respecte atunci când merge pe un drum public, poliţiştii Direcţiei Rutiere au transmis G4Media.ro că „acestuia îi sunt opozabile regulile stabilite pentru vehicule în general”.

Primăria Timişoara a inaugurat la începutul lunii aprilie sistemul de închiriere gratuită a 25 de trotinete electrice cumpătare de municipalitate cu 125.000 de lei, cu tot cu sistemul de rastele. Prima trotinetă a fost folosită de primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii