Acasă Actualitate Lucrările la canalul Bega decurg bine. La Foeni se doreşte punct de...

Lucrările la canalul Bega decurg bine. La Foeni se doreşte punct de trecere a frontierei permanent

467
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, şi preşedintele Provinciei sârbe Vojvodina, Igor Mirovic, vor semna o declaraţie comună care va fi înaintată guvernelor român şi sârb, în vederea schimbării programului punctului de trecere a frontierei Foeni, în aşa fel încât acesta să fie deschis permanent.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în acest weekend şi au discutat pe mai multe teme comune de interes. Printre acestea se numără şi evoluţia lucrărilor la Canalul Bega, pentru reluarea navigaţiei. Concluziile au fost că operaţoiunile merg bine.
„Întâlnirea pe care am avut-o cu președintele provinciei, Igor Mirović, la Novi Sad, a fost extrem de fructuoasă și m-am bucurat să aflu că proiectul privind revitalizarea Canalului Bega este avansat și în partea sârbă, așa că avem toate motivele să credem că în 2021 Bega va fi navigabilă până la Zrenjanin”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, s-a discutat despre modernizarea unor unități de învățământ și a unor lăcașe de cult din cele două regiuni.

Un alt punct important pe lista discuţiilor purtate s-a referit la punctul de trecere a frontierei de la Foeni. Cele două părţi doresc ca acesta să fie deschis traficului pe durata întregii zile.

„Împreună cu președintele Igor Mirović vom semna o declarație comună prin care să susținem în fața guvernelor noastre necesitatea deschiderii unui punct de frontieră permanent la Foeni, atât de necesar în contextul anului 2021 când Timișoara și Novi Sad vor fi Capitale Europene ale Culturii”, a mai subliniat Dobra.

Comentarii

comentarii