Acasă Politica Ludovic Orban, la Timişoara: Putin – modelul lui Ponta

Ludovic Orban, la Timişoara: Putin – modelul lui Ponta

DISTRIBUIȚI

Vineri, 2 mai, deputatul PNL Ludovic Orban s-a aflat la Timişoara, alături de Cristian Buşoi, candidat pentru Parlamentul European. Orban şi-a pregătit un discurs cu accente radicale împotriva lui Victor Ponta şi împotriva PSD.

Potrivit declaraţiilor deputatului, Ponta a devenit inamicul public numărul 1 al PNL, al românilor şi chiar al democraţiei. Principala acuzaţie adusă premierului se referă la intenţia acestuia de a acapara serviciile de informaţii.

Orban afirmă că, „pe nesimţite, Victor Ponta – care toată ziua se ceartă ca la uşa cortului cu Băsescu – pregăteşte un sistem de putere personală exact după modelul lui Traian Băsescu. Un sistem care nu se bazează pe cetăţeni, pe instituţii democratice, pe votul exercitat democratic, ci un sistem de putere construit exact cum l-a construit şi Traian Băsescu, care se bazează pe structurile de putere care au forţă de represiune, structuri şi instituţii care, transformate într-o armă politică, pot să afecteze democraţia. Victor Ponta vrea să-şi construiască puterea pe procurori, pe servicii de informaţii, exercitând un control asupra lor. Lucrul acesta se întâmplă pas cu pas. Dincolo de pisica blânda pe care o vedeţi la televizor, în blana acestei pisici se află un tigru înseat de sânge.

Ludovic Orban îl acuză că Victor Ponta că şi-a subordonat direct celebrul servicu Doi şi-un Sfert, că vrea să controleze Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, SRI (şeful SRI fiind naşul lui Ponta), Poliţia şi Poliţia de Frontieră. Mai mult, în perioada guvernării USL s-ar fi numit interimar la Justiţie fără acordul liberalilor, iar în mandatul interimar ar fi negociat cu Băsescu împărţirea unor funcţii cheie în domeniu.

Victor Ponta are un proiect care nu are nicio legătură cu democraţia în România. Seamănă mai mult cu modelul Putin sau cu modelul politicii chineze. Victor Ponta e mai rău decât Năstase şi Băsescu la un loc. Dacă nu va fi oprit Victor Ponta, există riscul ca democraţia în România să fie ameninţată”, a mai declarat Orban.

Comentarii

comentarii