Acasă Actualitate „Luni reîncepe școala, iar Nicolae Robu își continuă războiul personal împotriva celor...

„Luni reîncepe școala, iar Nicolae Robu își continuă războiul personal împotriva celor de la Liceul de Arte Plastice”. Nu există autorizație sanitară, la trei ani de la mutarea în clădire – Foto

DISTRIBUIȚI

Elevii și profesorii de la Liceul de Arte Plastice, mutat din 2017 pe strada Lorena, lângă Spitalul „Victor Babeș”, se plâng de condițiile în care vor trebui de luni să se întoarcă la școală. Aceștia acuză dezinteres din partea administrației locale pentru problemele lor și, mai mult odată cu pandemia de COVID-19, o presiune din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș pentru a reînceperea activității didactice.

„Luni reîncepe școala, iar Nicolae Robu își continuă războiul personal împotriva celor de la Liceul de Arte Plastice. Pentru că au îndrăznit să vorbească despre problemele pe care administrația locală le-a generat în ultimii ani, elevii și profesorii sunt ținuți în condiții absolut inacceptabile. Mai mult, suprapunându-se pandemia peste această situație, Inspectoratul Școlar pune presiune pe Consiliul de Administrație al școlii pentru a începe școala ca și cum totul ar fi perfect pregătit pentru primirea elevilor. Evident, principalele victime ale situației sunt și cei mai nevinovați dintre toți – elevii”, se arată într-un material CetățeanÎnTimișoara.ro.

Mai multe probleme de la clădirea liceului fac ca aceasta să nu aibă autorizație sanitară, nici la trei ani de când elevii „de la Arte” au ajuns aici. În octombrie 2017, primarul Dan Diaconu promitea că acestea vor fi rezolvate până în luna noiembrie a aceluiași an. Una dintre soluțiile propuse la acel moment era ajutorul muncitorilor Colterm, care ar fi putut pune școala la punct. Până în acest moment, situația nu a fost rezolvată.

Probleme majore la două din trei corpuri sunt toaletele insalubre și insuficiente, că nu există apă caldă, iar, doar al doilea corp, există probleme și cu instalația electrică improvizată. Cel de-al treilea corp rămâne nefolosit, pentru că primăria nu dă voie școlii să folosească acea clădire.

Într-o stare mai bună, se arată în materialul citat, sunt sălile de clasă. Acestea au fost refăcute pe bază de voluntariat, donații și sponsorizări. „În acest sens, tot respectul pentru elevii, profesorii și părinții care au pus umărul la aceste eforturi. Primăria nu a contribuit cu nimic. Mobilierul nu este tocmai cum ar trebui să fie în anul 2020, dar în raport cu restul problemelor situația este chiar rezonabilă”, se arată în articolul paginii Cetățean în Timișoara. Problemele semnalate în material sunt:

Curățenie

Igrasie, rugină, mobilier din lemn atât de vechi încât lemnul a mucegăit, iar pe coridoare țopăie voios șobolani

Mizerie înveghită de ani de zile

Instalații Sanitare:

Mobilierul e de prin anii ’80, pe alocuri revopsit direct peste rugină

Țevi îmbinate cu bandă izolatoare sau chiar întrerupte

Toalete improvizate în zone cu geamuri mari

Lucrări începute și nefinalizate, iar unele sunt improvizații demne de lumea a III-a

Hârtie igienică,  gel dezinfectant și alte consumabile absolt necesare chiar și fără pandemie lipsesc cu desăvârșire

Instalații Electrice

Tablouri & doze electrice improvizate și neizolate și neprotejate.

Iarna trecută au ars siguranțele din pricina improvizațiilor, iar din acest motiv nu a existat încălzire în școală. Cei care au fost la supravvegherea alegerilor în 2019 știu că veniseră cu calorifere electrice

A existat inclusive un caz de om curentat (din staful administrativ)”

Comentarii

comentarii