Acasă Eveniment Mai mulţi oameni ai legii decât protestatari

Mai mulţi oameni ai legii decât protestatari

562
DISTRIBUIȚI

Studenţii din Timiş s-au împărţit în mai multe tabere…
15 studenţi de la Uniunea Naţională a Studenţilor din România au organizat, luni, un miting în faţa Prefecturii Timiş. Studenţii din Timişoara au cerut demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Protestatarii spun că se simt minţiţi de actuala clasă politică şi cer guvernanţilor burse mai mari şi chirii mai mici. Studenţii au ameninaţat şi că vor părăsi ţara. Ioan Drăghia, vicepreşedinte ASSEUT Timiş, spune că studenţii îşi cer doar drepturile de care au beneficiat şi anul trecut.

Studenţii ANOSR sunt mai diplomaţi

“Nu vrem să ni se ia drepturile de care am beneficiat anul trecut. Noi vrem să semnăm cât mai repede protocolul cu Ministerul Învăţământului, pentru a fi siguri că vom beneficia de burse şi de tabere pentru studenţi”, spune Ioan Drăghia. La acest protest din faţa prefecturii Timiş au participat 15 studenţi şi 11 poliţişti şi jandarmi, care i-au păzit pe protestatari timp de o oră, atât cât a ţinut protestul studenţilor afiliaţi la Uniunea Naţională a Studenţilor din România. Colegii lor, studenţii de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România nu vor ieşi în stradă.

Aceştia vor să rezolve aceste probleme pe cale diplomatică şi nu să facă proteste de stradă. „Studenţii au obţinut introducerea unor revendicări în Legea Educaţiei. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a obţinut, în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, introducerea unor prevederi care se referă la drepturile lor, cum ar fi posibilitatea ca subvenţia să urmeze studentul, în cazul unui transfer. Alte drepturi obţinute de studenţi au fost gratuitatea accesului la asistenţă şi servicii complementare, precum şi cumularea burselor sociale cu alte tipuri de burse”, spune Cristina Fiţ, vicepreşedinte ANOSR.

Comentarii

comentarii