Acasă Actualitate Manifestarea ecologică socială, de ziua Ziua Europeană a Parcurilor, la USAMVB Timișoara

Manifestarea ecologică socială, de ziua Ziua Europeană a Parcurilor, la USAMVB Timișoara

DISTRIBUIȚI

Facultatea de Agricultură din cadrul USAMVB Timișoara a organizat în manifestarea ecologică Ziua Europeană a Parcurilor (EDoP), sub sloganul “regândim, restaurăm, reconectăm”.

Scopul a fost informatarea studenților despre importanța protejării capitalului natural și conservării biodiversității. Evenimentul a adus față în față cadre didactice, specialiști din domeniul stiințelor vieții, administratori de arii protejate, dar și studenți de la specializările Biologie, Ingineria mediului și Silvicultura.

Ei au discutat și dezbătut într-un dialog constructiv diverse teme din domeniul protecției mediului și naturii.

Au fost prezentate aspecte despre biodiversitatea Parcului Național Retezat, care are si statut de Rezervație a Biosferei, despre presiunile și amenințările la nivelul ariei protejate, dar și despre sistemul de management și administrare a ariilor protejate.

În urma evenimentului, conducerea USAMVB, prin rectorul Cosmin Alin Popescu, decanul Facultății de Agricultură, Florin Imbrea, și reprezentanții Parcului Național Retezat au pus bazele unei colaborări viitoare și parteneriate pentru stagii de practică a studenților în Parcul Național Retezat, dar și scrierea și derularea în parteneriat a unor proiecte.

Comentarii

comentarii