Acasă Eveniment MApN a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din România, după...

MApN a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din România, după ce un bărbat mascat a furat arma şi muniţia unui soldat

DISTRIBUIȚI

Este alarmă în toată țara. Un individ mascat a intrat într-o unitate militară din Mamaia Sat unde a atacat un soldat şi a furat pistolul mitralieră şi un încărcător. Militarul ar fi opus rezistenţă, dar individul, care avea şi o armă albă, s-a dovedit prea puternic. A sărit apoi gardul unităţii şi s-a făcut nevăzut, cu tot cu armă. Străzile din Mamaia şi Constanţa s-au umplut de poliţişti, iar paza la consulatul Rusiei din Constanţa a fost întărită, preventiv. Ministerul Apărării a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din ţară.

Un atacator a furat o mitralieră și muniție de la o unitate militară din Mamaia

Întâmplarea, care a şocat pe toată lumea, s-a petrecut în jurul orei 20.15.

O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare și l-a atacat pe militarul din pază.

Militarul a opus rezistenţă, spune reprezentantul MApN. Chiar s-a luptat cu agresorul corp-la-corp, însă, cu toate eforturile, a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

​După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității, a sărit gardul, iar militarul agresat, evident, a anunțat de urgență comanda unității.

Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea şi comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică, unde a avut loc atacul.

Toate străzile din Constanţa, dar şi instituţiile importante, au fost împânzite de poliţişti. Inclusiv Consulatul Rusiei din Constanța. Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii