Acasă Politica Marilen Pirtea cere demisia prefectului de Timiș

Marilen Pirtea cere demisia prefectului de Timiș

1445
DISTRIBUIȚI

Ninsorile de la sfârşitul săptămânii nasc patimi: PSD îl acuză pe primarul Nicolae Robu să străzile sunt blocate de mormanele de nămeţi, iar PNL arată cu degetul spre autorităţile judeţene şi cere demisia prefectului Eva Andreaş.

 „Autoritățile județene și-au dovedit incapacitatea. Cerem demisia prefectului. După cinci zile de criză gravă în furnizarea energiei electrice, situație apărută imediat după primele căderi abundente de zăpadă în județul Timiș, mii de gospodării sunt lipsite de energie electrică. Drepturile contractuale ale clienților sunt încălcate, cele mai elementare norme de siguranță energetică fiind acum neglijate în județul Timiș. În tot acest timp, autoritățile județene rămân neputincioase, fără capacitatea de a propune soluții de criză, pentru a susține interesele oamenilor”, spune deputatul liberal Marilen Pirtea.

Acesta spune că criza reală din județ nu le-a trezit foarte mult interes autorităților județene.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a organizat întâlniri doar în birourile calde din sediul Instituției Prefectului – Județul Timiș, fără să se deplaseze în localitățile afectate. Deși este o iarnă normală, fără să fie ceva ieșit din comun, oamenii se încălzesc și își fac lumină în case prin soluții improvizate, cu lumânările, așa cum era și cu un secol în urmă. Probabil că la sărbătoarea Centenarului nu s-a mai așteptat nimeni ca în județul Timiș să mai apară astfel de crize energetice grave, situații de urgență care să afecteze zeci de localități și mii de familii”, afirmă deputatul liberal.

Mai multe localități au fost sau sunt afectate grav de consecințele lipsei de furnizare a energiei electrice. În comuna Tomești sunt arbori căzuți pe linia electrică, deasupra DJ 684, iar riscul de a cădea pe participanții la trafic este foarte mare, se pot produce tragedii. În Colonia Fabricii, locuitorii din blocuri nu au apă caldă și nici căldură. La fel, în Dumbrăvița, Recaș, Victor Vlad Delamarina, Bucovăț, Giarmata, Giulvăz, Ghilad, Deta, Lugoj, Făget, dar și în multe alte localități, capriciile iernii s-au transformat în calamități.

„E timpul să o spunem: neputința și incapacitatea autorităților sunt evidente nu pe vreme bună, ci atunci când e nevoie de o intervenție rapidă și decisă, pentru a apăra condițiile de viață în care trăiesc cetățenii județului. Este foarte posibil ca reprezentanții Enel Banat să nu informeze complet Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere cât de profund este decalajul dintre necesitățile și disponibilitățile infrastructurii lor”, subliniază deputatul liberal de Timiș.

“Fără să construiască soluții de ieșire din criza de furnizare a energiei, autoritățile județene aruncă vina doar în curtea furnizorului și consideră că s-au derobat de orice responsabilitate. Această atitudine îi costă pe oamenii din Timiș zile și nopți de frig, lipsa iluminării, condiții disperate, în preajma sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou. Pentru această incapacitate dovedită a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cerem demisia Prefectului Județului Timiș, primul responsabil de coordonarea Comitetului. Solicităm de urgență soluții concrete din partea celor responsabilizați de lege, pentru ieșirea din criza energetică ce afectează cetățenii județului Timiș”, conchide vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii