Acasă Actualitate Marilen Pirtea propune ca mașinile de gunoi ale RETIM să își schimbe...

Marilen Pirtea propune ca mașinile de gunoi ale RETIM să își schimbe programul, pentru a nu mai produce blocaje în orele de vârf

DISTRIBUIȚI

Luni, 13 septembrie 2021, a început noul an școlar și, odată cu acest eveniment, au reapărut blocajele în trafic în Timișoara. Cauzele pentru care, în acest an, traficul pare și mai aglomerat decât de obicei ar fi deja cunoscute: multe artere principale sunt încă în reparații, iar numărul de mașini care traversează municipiul continuă să crească. Totuși, Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiș și rector al Universității de Vest din Timișoara, vede și o altă problemă: mașinile de gunoi ale RETIM.

„Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, remarcă Pirtea.

Acesta propune administrației locale să regândească, împreună cu operatorul de salubritate, programul mașinilor de gunoi, astfel încât acestea să nu mai circule dimineața chiar în orele de vârf, măcar în zilele lucrătoare. Mii de timișoreni, sugerează deputatul, ar aprecia o astfel de modificare.

„A devenit aproape imposibil să «scapi» dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate. (…) Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș.

Comentarii

comentarii