Acasă Actualitate Marilen Pirtea, rectorul UVT, Florin Drăgan, rectorul UPT, și Simona Amânar au...

Marilen Pirtea, rectorul UVT, Florin Drăgan, rectorul UPT, și Simona Amânar au inaugurat Infopoint Sportiv

DISTRIBUIȚI

Prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, și  Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, au marcat, vineri, inițierea proiectului Infopoint Sportiv, alături de campioana olimpică, Simona Amânar și de coordonatoarea proiectului, doctoranda UVT, Ancuța Milin.

”Am găsit un bun prilej de a transmite o așteptare legitimă, comună multor timișoreni, care este legată de dorința de a identifica ușor toate resusele de date descriptive despre facilitățile sportive și competițiile locale, grupate și accesibile, așa cum se întâmplă în multe orașe europene. Noul portal care va fi creat prin munca echipei Infopoint Sportiv, cu participarea universităților și a cluburilor sportive timișorene, va echivala cu o invitație permanentă pentru a participa la evenimente sportive atractive și de a ne dezvolta un mod de viață sportiv și sănătos.

Îi felicit pe organizatori, Asociaţia APOTIC, dar și pe ambasadoarea proiectului Infopoint Sportiv, excepționala campioană olimpică, Simona Amânar. Mult Succes!”, a spus prof. Pirtea.

INFOPOINT Sportiv – Let’s map our city by sports! s-a desfășurat în Parcul Copiilor din Timișoara. Eveniment animat și interactiv dedicat deopotrivă copiilor și părinților, INFOPOINT Sportiv a  adus laolaltă în Parcul Copiilor Timișoara sporturile reprezentative din oraș, oferindu-le un cadru comun în care să își prezinte publicului oferta pentru grupele de copii, performanțele, facilitățile oferite, oportunitățile de dezvoltare și antrenament.

Academii și cluburi sportive renumite din oraș alături de antrenori, preparatori fizici și specialiști în nutriție au fost acolo pentru a răspunde părinților la întrebarea: Ce sport se potrivește copilului meu?

Au fost standuri, terenuri și lecții demonstrative de fotbal, baschet, handbal, volei, rugby, canotaj, dansuri sportive și de societate, floretă, șah, atletism, aerobic, la care cei prezenți au luat parte într-o atmosferă sigură și prietenoasă.

Evenimentul INFOPOINT Sportiv – lets map our city by sports! face parte dintr-un amplu proiect derulat de Asociația APOTIC și partenerii săi prin care ne propunem să asigurăm o vizibilitate mai mare a sporturilor pentru copii și realizarea unui website care să concentreze principale informaţii despre comunitatea sportivă locală ce cuprinde un număr de până la 147 de organizaţii sportive de la nivelul comunităţii locale!

Comentarii

comentarii