Acasă Actualitate Marș de promovare a valorilor asistenței sociale, de Ziua Mondială a Asistenței...

Marș de promovare a valorilor asistenței sociale, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale

DISTRIBUIȚI

Marți 19 martie, la Timișoara, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un prilej de a gândi la ce înseamnă asistența socială pentru comunitatea noastră.

Una dintre activități a cuprins și un marș de promovare a valorilor asistenței sociale.

Cu acest prilej, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara DAS MT, împreună cu partenerii LOGS – Grup de inițiative sociale, Fundația de Abilitare Speranța, Teatrul Basca, Asociația Culturală Kabaitan și Asociația Inovatrium a organizat o suită de evenimente și acțiuni în mijlocul comunității.

Programul cuprinde mai multe activități, atât pentru specialiștii din asistență socială, cât și pentru publicul larg:

Sunt bine ca să pot face bine – ateliere pentru promovarea sănătății mintale, self care și well-being pentru profesioniștii din asistență socială.

Comunitatea mă vede și mă cunoaște – marș de promovare a valorilor asistenței sociale.

Găsesc aliați pentru a promova mesajele sociale în comunitate – spectacol de teatru forum pe temă socială “Bă, auzi?” – realizat de către partenerii de la Teatrul Basca.

”Credem că doar împreună putem construi o comunitate incluzivă, sigură, atentă la nevoile membrilor săi și pregătită să facă față provocărilor sociale.

Împreună, dezvoltăm o comunitate în care fiecare, indiferent de abilități, să aibă acces la oportunități echitabile și să poată contribui în mod activ la progresul comunității”, este mesajul organizatorilor.

Cu această ocazie, Simona Bucura Oprescu, ministrul muncii și solidarității sociale, a spus:

 Întărim rolul pe care îl are asistența socială

Ziua de astăzi este a celor care, prin profesionalism, vocație dar mai ales empatie, fac tot ce este omenesc posibil pentru ca semenii noștri, egalii noștri, aflați în situații sociale dramatice să nu fie excluși din societatea în care trăiesc.

În fiecare a treia zi de marți din luna martie sărbătorim Ziua Mondiala a Asistentei Sociale, zi in care ar trebui sa reflectam pentru un moment dacă ajutăm cu adevărat oamenii aflați în nevoie, dacă reușim să le fim alături în momente dramatice.

Astăzi îi cinstim pe toți profesioniștii care îi sprijină neobosit, care au capacitatea să le fie alături în depășirea momentelor de criză. Acești oameni extraordinari – asistenții sociali și colegii lor – sunt oameni care ajută societatea să fie mai incluzivă și ne dau nouă, celorlalți, o lecție de umanitate. Prin reforma pe care am inițiat-o ne propunem să întărim rolul asistenților sociali”.

Comentarii

comentarii