Acasă Actualitate Marți, încep examenele la evaluarea națională. În Timiș, sunt înscriși peste 4.100...

Marți, încep examenele la evaluarea națională. În Timiș, sunt înscriși peste 4.100 de elevi

279
DISTRIBUIȚI

Marți 22 iunie, încep examenele la evaluarea națională. În Timiș, sunt înscriși peste 4.100 de elevi. Mai nou,elevilor nu li se va mai face triaj epidemiologic, dar ei vor trebui să poarte mască de protecție și să aibă locurile distanțate.

Prima probă începe marți, 22 iunie, la limba și literatura română, joi 24 iunie, este a doua probă, la matematică, iar vineri 25 iunie, va fi examenul la limba maternă.

Toți elevii de clasa a opta sunt înscriși la evaluarea națională automat cu excepția copiilor cu nevoi speciale care se înscriu în baza solicitării venite de la familie.

În total la nivel național un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Ministerul Educației.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comentarii

comentarii