Acasă Eveniment Măsuri severe împotriva celor care au organizat misiunea în care a fost...

Măsuri severe împotriva celor care au organizat misiunea în care a fost ucis polițistul din Timiș

889
DISTRIBUIȚI

Operațiunea în timpul căreia a murit polițistul nu a fost bine organizată, iar victima ar fi trebuit să poarte vestă antiglonț susține șeful Poliției Române. Urmăritul internațional care l-a ucis pe polițist este căutat de aproape 400 de oameni. Sunt folosite drone, un elicopter și chiar câini de urmă. Pete de sânge au fost găsite la 7 kilometri distanță, într-o casă ce aparține bunicii unui prieten al ucigașului.

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, spune că IPJ Timiș nu a organizat corespunzător întreaga operațiune în cadrul căreia şi-a pierdut viaţa agentul şef-principal Cristian Amariei.

“Este o tragedie pentru toți, să le dea Dumnezeu putere. Vom sprijini familia, vom fi alături de ei. (…) Acțiunea a fost organizată defectuos. (…) Nu, discutăm de organizarea întregii acțiuni de către cei de la inspectoratul județean”, a spus şeful Poliţiei Române.

Şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, referitor la cazul poliţistului din Timiş împuşcat mortal, că aspecte care ţin de această misiune sunt şi vor fi verificate prin IGPR şi, dacă ceva nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri, informează Agerpres.

“În acest moment, prioritatea pentru noi e să-l identificăm şi să-l găsim pe criminal. Vă asigur că toate celelalte aspecte care ţin de procedura, de organizarea acestei misiuni sunt şi vor fi verificate prin IGPR (…) şi, dacă ceva acolo nu a fost bine organizat sau nu a corespuns procedurii de intervenţie, se vor lua cele mai severe măsuri”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI.

Un poliţist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din oraşul Recaş, a fost împuşcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa.

Individul se numeşte Marcel Ionel Lepa şi a reuşit să fugă imediat după incident. Criminalul este căutat acum de poliţişti.

Comentarii

comentarii