Acasă Sănătate Medicii confirmă al nouălea deces cauzat de rujeolă. O fetiţă nevaccinată din...

Medicii confirmă al nouălea deces cauzat de rujeolă. O fetiţă nevaccinată din Timiş, ultima victimă

351
DISTRIBUIȚI

medicii confirma al noualea deces cauzat de rujeola o fetita nevaccinata din timis ultima victima 425621A fost confirmat şi al nouălea deces cauzat de rujeolă. Este vorba despre o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni din Timiş. Copilul a murit în urmă cu aproape două săptămâni, însă cei care au făcut autopsia au stabilit abia acum că fetiţa era bolnavă de rujeolă.
Acest caz se adugă celorlalte cazuri extrem de numeroase confirmate în ultima perioadă. Amintim că în doar cinci zile, din 16 decembrie până pe 21 decembrie, au fost 185 de cazuri noi, potrivit informaţiile făcute publice de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Iar de la începutul anului până pe 21 decembrie, peste 1.900 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă şi opt oameni au murit din cauza bolii.
Epidemia de rujeolă a cuprins 33 de judeţe, iar primul caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul rujeolic a fost în Ilfov. De menţionat este că cei mai mulţi oameni nu au fost vaccinaţi deloc împotriva bolii.

Comentarii

comentarii