Acasă Actualitate Medicii de familie analizează noile prevederi ale Legii Sănătăţii, la Casa Adam...

Medicii de familie analizează noile prevederi ale Legii Sănătăţii, la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara

DISTRIBUIȚI

Patronatul Medicilor de Familie Timiş şi Societatea Medicilor de Familie (SMF) Timiş organizează o dezbatere, joi, 26 iulie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara, de la ora 13,30, privind noile prevederi ale proiectului Legii Sănătăţii. “Vineri, 20 iulie, a fost dl. ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, la Timişoara, şi a fost analizată, la Hotel Continental, Legea Sănătăţii. Veniţi să vă spunem ce am aflat. Se vor plăti pemanentele, a spus că s-au deblocat fondurile”, este îndemnul dr. Claudia Iftode, preşedintele SMF Timiş. “Au început cursurile pe Screening şi colegii care au participat au spus că au învăţat lucruri noi, că a fost util cursul, ne-am simţit foarte bine împreună. Vineri, 27 iulie, începem al doilea curs. Avem înscrişi şi mai înscriem pentru luna august”, a spus dr. Iftode.
De asemenea, medicii de familie au participat la Viena, la a 18-a Conferinţă Wonca, unde s-au întâlnit cu medicii de familie din întreaga Europă. Doctorii sunt îndemnaţi să se înscrie la Congresul Medicilor de Familie din 13 –16 septembrie.
Cu acest prilej, vor fi oferite diplome în memoria medicului timişean Dan Velcelean, ucis cu o lovitură de cuţit în iulie 2008, de un pacient beat.

“Trebuie să comunicăm”

Conform noii Legi a Sănătăţii, rolul medicilor de familie trebuie să fie predominant în monitorizarea şi asigurarea stării de sănătate. Medicii de familie trebuie să poată trage semnale de alarmă atunci când apare un risc de epidemie, boli specifice unei comunităţi sau deteriorarea stării de sănătate. „Nu se poate face niciun screening fără medicii de familie. Vă rog să fiţi foarte conştienţi de valoarea şi rolul nostru în sănătatea publică a României. Trebuie să fim instruiţi, pentru că noi manageriem cazul femeilor în cazul screeningului cancerului de col uterin şi trebuie să avem limbaj comun, pe sistemul Bethesda, cu ginecologii şi anatomo-patologii, fie că recoltăm sau nu. Trebuie să ştim exact ce le spunem pacientelor noastre. Trebuie să comunicăm”, a subliniat dr. Claudia Iftode. Societatea de Medicina Familiei Timiş, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Colegiul Medicilor din România, cu spirijinul Federaţiei Naţionale a Medicilor de Familie vor organiza Congresul Naţional de Medicina Familiei la Timişoara, în septembrie, la Hotel Timişoara.

 

Comentarii

comentarii