Acasă Actualitate Medicii de familie din Timiș vor soluții concrete de la MS și...

Medicii de familie din Timiș vor soluții concrete de la MS și CNAS pentru funcționarea normală a cardului de sănătate

668
DISTRIBUIȚI

Patronatul Medicilor de Familie din Timiș așteaptă soluții concrete și eficiente de la Ministerul Sănătății și de la CNAS, pentru ca SIUI – sistemul electronic al cardului de sănătate – să funcționeze normal și să nu mai fie blocată zilnic activitatea doctorilor.

Amintim că Sorina Pintea, ministrul sănătății, a recunoscut că în proporție de 98% capacitatea de stocare a sistemului e ocupată și va duce pe viitor la periclitarea sistemului.

”Funcționarea cu sincope a sistemului electronic a CNAS a fost sesizată de ani de zile de către medicii de familie, dar a fost un dialog al surzilor.

Munca noastră nu a fost niciodată o prioritate pentru decidenți.

Ce s-a așteptat decesul acestui sistem SIUI care ne afectează viața și nouă medicilor, dar și pacienților pentru ca CNAS și Ministerul Sănătății să ia atitudine?

Ne întrebăm când se va remedia SIUI și cu ce costuri pentru noi toți?

Decapitarea unor personaje nu rezolvă problema. Așteptăm soluții și dorim să muncim fără stresul creat de nefuncționarea SIUI”, este mesajul dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședinta Patronatului Medicilor Timiș.  

”De ani de zile, CNAS, uzând de procedee exagerate şi birocratice a blocat funcţionarea normală a sistemului. Când niște proceduri puteau fi finalizate, au fost uitate oferte, care au expirat stând în Casă, ceea ce a îngreunat acest sistem.

Acest raport finalizat va merge la DNA. Sper ca toţi cei care au avut competenţe în a rezolva aceste probleme să înţeleagă că e o problemă de securitate naţională şi să îşi ia rolul în serios”, a spus Sorina Pintea.

Comentarii

comentarii