Acasă Actualitate Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Timişoara: ”Deschiderea școlilor,...

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Timişoara: ”Deschiderea școlilor, o decizie pripită. Ar putea duce la multe decese în rândul bătrânilor care nu s-au vaccinat anti-COVID”

2280
DISTRIBUIȚI

7

Valul al treilea al pandemiei COVID-19 va afecta grav copiii, atrage atenţia medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Timişoara.

În plus, deschiderea școlilor ar putea duce la multe decese în rândul bătrânilor care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

Valul al treilea cu noile tulpini COVID deja apărute în alte state își va face apariția și la noi, după ce au fost semnalate deja primele trei cazuri.

Specialiștii spun că se vor transmite mult mai agresiv în comunitate, însă actualul vaccin anti-COVID va scădea rata mortalității în rândul vârstnicilor.

“Deschiderea școlilor este o decizie pripită”, avertizează medicul timișorean, mai ales că România se află în coada clasamentului în ceea ce privește vaccinarea persoanelor în vârstă și a celor cu risc crescut de infectare.

Deși avertizările sunt extrem de dure, mai mulți părinți așteaptă cu nerăbdare deschiderea școlilor.

Mai multe ţări europene au anunțat măsuri drastice în ceea ce privește valul trei de îmbolnăvire. Unele dintre ele, precum Slovacia sau Slovenia, au intrat în lockdown.

În România, însă, în ciuda avertismentelor, autoritățile se gândesc deja la măsuri de reintrare în normal.

Comentarii

comentarii