Acasă Actualitate Medicul Marius Craina: ”Societatea trebuie să reacționeze ferm vizavi de agresivitatea limbajului...

Medicul Marius Craina: ”Societatea trebuie să reacționeze ferm vizavi de agresivitatea limbajului unor persoane publice la adresa jurnaliștilor”

1169
DISTRIBUIȚI

Medicul Marius Craina, șeful Clinicii Universitare de Obstetrică/Ginecologie “Bega”, este primul dintre persoanele publice din Timișoara care iau atitudine după ce procurorii DIICOT au trimis în judecată un grup infracțional, cu legături la vârful administrației locale din Timișoara, pentru intimidate și tentativă de ucidere a unui jurnalist.

”Libertatea de exprimare este un drept pe care noi, timișorenii, ni l-am câștigat primii, în Decembrie 1989, pentru ca orice persoană sau comunitate să aibă libertatea de a-și exprima opiniile și ideile, fără frica unor represalii, intimidări, cenzuri, jigniri sau sancțiuni de orice fel. Ceea ce am aflat astăzi, întrece orice imaginație: un atentat la viața jurnalistului timișorean, Dragoș Boța, a fost dejucat de către instituțiile statului. Același ziarist căruia, în urmă cu ceva vreme, i-a fost incendiată și mașina, fiind acuzat, în mod public, la vremea respectivă, de aceleași personaje, care îl jignesc si azi, că “și-a înscenat” incendierea pentru “a câștiga popularitate”. Iată că rechizitoriul DIICOT demonstrează că și incendierea autoturismului a fost comandată de același grup de interese, în strânsă legătură cu persoane din vârful administrației timișorene, care antamase asasinatul!!! Este de necrezut că, într-un oraș ca Timișoara, în spatele cortinei, pot exista asemenea scenarii și asemenea indivizi! Și Dragoș Boța nu este primul ziarist timișorean a cărui viața a fost pusă în pericol! Și în acel caz, “libertatea de exprimare” a fost răsplătită cu pumnii și picioarele, în mijlocul străzii, ziua în amiaza mare, atacatorii fiind, din păcate, încă necunoscuți!

Personal, având în vedere aceste două exemple grăitoare, cred că a venit momentul ca societatea să reacționeze ferm vizavi de agresivitatea limbajului unor persoane publice, la adresa jurnaliștilor. De ani de zile, o serie de jurnaliști sunt făcuți, continuu, troacă de porci și umiliți, în mod public și grotesc, fără nicio logică și fără nicio noimă. De aceea s-a ajuns, în acest punct! Pentru că noi, societatea, nu am taxat ferm și imediat, orice fel de derapaj lingvistic și metaforic la adresa unor concetățeni sau grupuri profesionale. Niciodată nu mi-am permis să jignesc, nici în privat și nici în public, jurnaliștii. Nu i-am făcut, așa cum obișnuiesc alții, nici ticăloși, nici nemernici, nici tonomate, nici mincinoși și câte și mai câte! Nu asta e Timișoara, orașul în care am crescut!

Dragi jurnaliști, personal, doresc să vă mulțumesc că existați și că alături de noi, cadrele medicale, zilnic, mai ales în această perioadă, vă expuneți pericolului de a fi infectați, doar ca să ne țineți informați!”, spune Marius Craina.

Comentarii

comentarii