Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta spune că există o singură contraindicaţie categorică a vaccinnului...

Medicul Virgil Musta spune că există o singură contraindicaţie categorică a vaccinnului antiCOVID

3015
DISTRIBUIȚI

Doctorul Virgil Musta atrage atenţia asupra vaccinului antiCOVID. Medicul spune că există o singură contraindicaţie clară la care trebuie să avem mare grijă.

Se pare că antitodul nu ar trebui adiministrat persoanelor care au reacţii alergice severe la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol.

Contraindicaţiile sunt strict pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

”Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril.

Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, spune medicul Virgil Musta, conform Adevărul.

Comentarii

comentarii