Acasă Cultura Mega-turneul național Manifest pentru Dialog ajunge la Teatrul Național Timișoara

Mega-turneul național Manifest pentru Dialog ajunge la Teatrul Național Timișoara

990
DISTRIBUIȚI

Un mare spectacol în cadrul mega-turneului național “Manifest pentru dialog“  va avea loc la Timișoara, în data de marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”.
„Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordează teme sociale complexe din cadrul turneului național  susținut de BRD – Groupe Société Générale.
„Familii” este un spectacol de teatru social care dă voce unor povești de viață, aparent banale, ale unor copii, frați, părinți sau soți. Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmărilor, identificarea rigidă cu părinții sau dimpotrivă, refuzul acesteia, patetismul întâlnirilor de familie, însușirea rolului de părinte, inducerea și resimțirea culpabilității.  Prin această piesă de teatru, regizorul caută să pună întrebări spectatorului, să îi trezească spiritul critic și civic, să creeze empatie și să îl facă să reflecteze asupra unor preconcepții sau etichetări de excluziune socială.  Spectacolul suprinde povești de viață diferite care se intersectează și își modifică parcursul: doi frați vitregi nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă ce se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și o soră ce se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor și un cuplu tânăr ce trece prin momente de criză. Din distribuție fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

Turneul „Manifest pentru dialog” face parte din strategia BRD – Groupe Société Générale de promovare a vocilor noii generații de creatori din teatru, cultură și nu numai. Turneul are loc în perioada 5-24 noiembrie 2017 în 10 orașe din țară. Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul moderată de regizorul Eugen Jebeleanu și un psiholog, în prezența actorilor.

 

Comentarii

comentarii