Acasă Eveniment Membrii unei grupări interlope din Arad au fost condamnaţi la închisoare între...

Membrii unei grupări interlope din Arad au fost condamnaţi la închisoare între 2 şi 12 ani

1035
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Arad a condamnat, luni, la pedepse cu închisoarea între 2 şi 12 ani, 15 membri ai unei grupări interlope, condusă de Uţu Claudiu Rohozneanu, despre care anchetatorii au afirmat că este una dintre cele mai periculoase din vestul ţării.
Cei 15 au fost arestaţi în luna ianuarie 2009. În acelaşi dosar au mai condamnaţi la pedepse cu închisoare sau amendă alte 13 persoane judecate în stare de libertate, printre acestea fiind şi un poliţist care a lucrat la Departamentul de Intervenţie Rapidă. Inculpaţii au fost judecaţi pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv aderare şi sprijinire la un grup organizat, tentativă de omor, tâlhărie, vătămare corporală, loviri şi alte violenţe, şantaj şi ameninţare.
În şedinţa publică de luni, instanţa a anunţat că Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratul”, a fost condamnat la 8 ani şi 3 luni de închisoare, Ioan Vivi Fizidean la 9 ani şi 3 luni, Gheorghe Beleiu la 8 ani, Edmond Misăraş, zis Edy Naposim, la 7 ani şi 3 luni. De asemenea, Marius Datcu, zis „Belmondo“ a fost condamnat la 5 ani de închisoare, Darius Moisă la 8 ani şi 7 luni, Florin Moisă la 5 ani, Daniel Dragoman la 7 ani, iar Marius Dragoman la 5 ani. Instanţa i-a mai condamnat pe Daniel Dragulescu la 2 ani închisoare, Viorel Suciu şi Covaci Ioan, zis „Bilu“ au primit câte 5 ani, iar Alexandru Bundea, Ioan Kopar şi Laszlo Lakatos, câte 12 ani de închisoare.
Condamnaţii au la dispoziţie 10 zile pentru a ataca cu recurs sentinţele Tribunalului Arad.
Membrii grupării interlope au fost reţinuţi în urma unor descinderi ale procurorilor şi poliţiştilor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul anului 2008, gruparea infracţională constituită a exercitat acte de violenţă, şantaj şi ameninţări asupra mai multor persoane în vederea obţinerii de foloase materiale. Marea majoritate a victimelor erau oameni de afaceri. În concret, membrii grupului infracţional pretindeau, exercitând acte de violenţă şi ameninţare, diferite sume de bani şi bunuri ca şi aşa zise taxe de protecţie. Conform procurorilor, sumele de bani obţinute de gruparea infracţională în urma tâlhăriilor şi şantajului s-au ridicat la peste 95.600 euro, iar la percheziţiile domiciliare s-au găsit în casele inculpaţilor zeci de săbii tip Ninja, halebarde, o lance cu tăiş dublu, baionete, pistoale, bastoane cu gaze şi aruncătoare de flăcări.
Cercetările au arătat că, în august 2008, membrii reţelei au torturat un arădean până le-a dat 5.000 euro şi a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil în valoare de 36.800 euro. În perioada octombrie-noiembrie 2008, au cerut unui alt arădean 10.000 de euro drept „taxă de şmecher“. „La nivel de organizare şi de reacţie au acţionat ca «La Piovra». De când sunt procuror nu am întâlnit un asemenea caz. Este un grup infracţional organizat, mafiot. Acest haiduc al lumii moderne, autointitulat «Împăratul», «Vlad Ţepeş» sau «Mihai Viteazul», a ieşit din puşcărie, din străinătate, anul trecut. Când a venit acasă nu a stat prea mult pe gânduri şi a început să lucreze pe mai multe linii, cum ar fi trafic internaţional de droguri de mare risc, în Costa Rica, Olanda, România, carduri bancare în România, ţările spaţiului Shengen, Nicaragua, Mexic, alba-neagra, exploatare sexuală, taxe de protecţie sau taxe de şmecher“, a declarat Dan Ilarie, procurorul de caz.
Anchetatorii susţin că gruparea condusă de „Împăratul“ a avut tendinţa de a cuceri teritorii nu doar în Arad, ci şi în alte judeţe, precum Bihor, Timiş, Vâlcea, Olt, Cluj, dar şi în Bucureşti.
Sursa: NewsIn
 

Comentarii

comentarii