Acasă Actualitate Meşteri populari şi produse tradiţionale la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara

Meşteri populari şi produse tradiţionale la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara

DISTRIBUIȚI

IMG 20140921 111434

Încă mai aveţi timp să ajungeţi la Târgul Meşterilor Populari şi la “Târgul Regional pentru meșteșuguri și artizanat”, evenimente care se desfăşoară concomitent la Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara. La muzeul de la Pădurea Verde puteţi găsi multe lucruri minunate ieşite din mâinilor meşterilor veniţi din toată ţara.

O covată de pâine costă între 50 şi 80 de lei, o ulcică mică – 3 lei, o farfurioară din lut – 5 lei, un bol – 15 lei, cercei croşetaţi – 5 lei, gulere croşetate – 10 lei, o perdea făcută de mână – 350 de lei, o roată de caşcaval afumat – 40 de lei, pastramă de oaie – 40 lei kilogramul. La iie, preţurile încep de la 350 de lei. Astăzi, mai aveţi timp, până la ora 20, să faceţi o vizită. “Timpul a ţinut cu noi. Este îmbucurător că vin timişorenii, nu cum mi-aş dori eu sau meşterii populari, dar, totuşi, timişorenii vin şi sper ca pe parcursul zilei cât mai mulţi timişoreni să vină, să vadă ce produc aceşti oameni minunaţi cu propriile lor mâini”, spune Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara.

Puteţi vedea cum sunt realizate aceste produse

În aceeaşi locaţie, Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara organizează Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri din Regiunea Vest, concomitent cu cea de-a XIV-a ediție a Târgului Meşterilor Populari, organizat de Muzeul Satului Bănățean. “Expozanții dau ocazia vizitatorilor nu numai să achiziționeze produsele finite, dar și să înțeleagă modul în care acestea sunt realizate, care sunt materialele folosite și cât de importantă este transmiterea meșteșugului din generație în generație”, spune Adrian Păşcuţă, directorul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara.

 

Comentarii

comentarii