Acasă Actualitate Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, anunță un control la Primăria Timişoara pe...

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, anunță un control la Primăria Timişoara pe chestiunea steagurilor

DISTRIBUIȚI

Scandalul deciziei primarului Dominic Fritz privind îndepărtarea steagului României din trei intersecții importante din Timișoara a ajuns în atenția prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Acesta a anunțat că va emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliției, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locațiile aparținând Primăriei Timişoara.

”Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poți, din poziția de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în fața Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi – toți cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des – să fii ciumă. Nu poți să te tocmeşti la lege într-un caz, şi să o forțezi la maxim în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecții, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat.

Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştele Ordodox să aprofundeze legislația privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşte, o vom face noi,” spune Mihai Ritivoiu.

Primarul Dominic Fritz a dat o dispoziţie, în dată de 30 martie, prin care să dea jos trei dintre catargele cu drapelul tricolor amplsate în sensurile giratorii de la AEM, din Calea Şagului şi de la intersecţia străzilor Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel cu Holdelor din Timişoara. Conform documentului, cele trei drapele au fost amplasate ilegal, fără autorizaţie de construire. Drapelele au fost amplasate în mandatul fostului primar, Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii