Acasă Actualitate Mii de persoane au intrat în labirintul gonflabil montat de Plai în...

Mii de persoane au intrat în labirintul gonflabil montat de Plai în Piața Unirii FOTO

DISTRIBUIȚI
Unul din cele mai importante proiecte din cadrul festivaluiu Plai 2023 este luminariul din Piața Unirii. Este vorba de un labirint uriaș, intitulat Timisien – nume inspirat de Castrum Timisiensis, denumirea veche a așezării ce avea să devină Timișoara. Cortul gonflabil a fost dezvoltat de britanicii de la Architects of Air.

În primele două zile, vineri și sâmbătă, cortul a fost vizitat de aproape 5.000 de persoane. Numărul celor care ar fi dorit să experimenteze luminariul a fost mult mai mare. Duminică, la ora 11.00, la o oră de la deschidere, coada se întindea până la Muzeul de Artă. Și asta pentru că pot intra doar un număr limitat de persoane, care se pot bucura de exeperiență în jur de 20 de minute.

 

Luminariul din Piața Unirii a fost creat împreună cu Architects of Air, gândit de Alan Parkinson. Reprezintă orașul nostru. E moștenirea fizică a sintagmei <lumină peste graniță>, pentru că acest luminariu va călători pe toate cele cinci continente, promovând Timișoara-Capitala Culturală Europeană. E un spațiu imersiv, o structură gonflabilă, un spațiu în care poți intra, poți petrece aproximativ 20 de minute. E un loc de liniște, nu e un loc de joacă, copiii trebuie mereu însoțiți. E un spațiu în care să te simți bine. Architects of Air de 30 de ani creează diferite luminarii, dar acesta este singurul care a fost produs și gândit împreună cu Centrul Cultural Plai, pentru Timișoara. Sunt 23 de încăperi, poți intra, te poți plimba. Deși pare mare și puternic, e foarte fragil. A fost făcut handmade”, a declarat Flavia Buzgar de la Centrul Cultural Plai.

 
Conform programului, luminariul poate fi vizitat până la ora 19.00. Sâmbătă, pentru că cererea era încă foarte mare, programul a fost prelungit cu o jumătate de oră.

A 18-a ediție a festivalului Plai a început vineri, 8 septembrie 2023, și se desfășoară până duminică, 10 septembrie 2023, în peste 18 locații din Timișoara.

Comentarii

comentarii